Welcome day για τους φοιτητές ERASMUS+

Τελετή υποδοχής και εκδρομή για τους φοιτητές του προγράμματος

Τελετή υποδοχής, συνδυασμένη με εκδρομή στο νομό Τρικάλων περιελάμβανε το πρόγραμμα (welcome day), για τους φοιτητές του προγράμματος ERASMUS+ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, (Ιδρυματικός υπεύθυνος του οποίου είναι ο καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας κ. Δημήτρης Κουρέτας).

Στην εκδήλωση που έγινε στο ΤΕΙ Λάρισας, (στην πρώτη ενδιάμεση στάση της εκδρομής προς Τρίκαλα, Πύλη και Ελάτη), στους φοιτητές και των δύο Ιδρυμάτων, παρουσιάστηκαν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ, ενώ μετά την τελετή υποδοχής μοιράστηκαν και t-shirts του προγράμματος.
Εν συνεχεία, η αποστολή αναχώρησε (με την συνοδεία σπουδαστών του ERASMUS+ από τα ΤΕΙ Λάρισας), για τα Τρίκαλα όπου επιβιβάστηκαν οι φοιτητές του προγράμματος από τα ΤΕΦΑΑ και η πρώτη στάση ήταν για ένα σύντομο περίπατο στην ορεινή και περιβαλλόμενη από χιόνια Ελάτη.

Το διαπεραστικό κρύο, έκανε την πρώτη στάση αρκετά σύντομη και η επόμενη ήταν στο τοξωτό γεφύρι του 16ου αιώνα στην Πύλη, (την «Πόρτα» επί Τουρκοκρατίας), όπου Έλληνες κι αλλοδαποί φοιτητές καθώς και οι συνοδοί τους περιηγήθηκαν, μέχρι το εκκλησάκι της Πόρτα-Παναγιάς, ενώ η συνέχεια περιελάμβανε φαγητό στην εστία των ΤΕΦΑΑ και ένα σύντομο καφέ στα Τρίκαλα πριν την επιστροφή.

Τα χαμόγελα στις φωτογραφίες είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας των εντυπώσεων και αναμνήσεων που αποκόμισαν αλλοδαποί και ημεδαποί φοιτητές καθώς και οι κυρίες Φιλομήλα Μουγογιάννη, Θεοδοσία Βασιλάκη, (του γραφείου διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου μαζί με την κ. Πηνελόπη Δάλλη) και Ζέτα Μπαρελιέρ
(του γραφείου δημοσίων σχέσεων) που είχαν την ευθύνη της εκδήλωσης και συνόδευσαν την αποστολή από το Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.