«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» στο Αχίλλειο

Σε απευθείας μετάδοση το Σάββατο 22 Νοεμβρίου

Η όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» θα παρουσιαστεί στο Αχίλλειο μέσα από την συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει τις παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το βραβευμένο πρόγραμμα The Met:Live in HD, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις «Μάκβεθ» , «Γάμοι του Φίγκαρο» και «Κάρμεν» παρουσιάζει τη δημοφιλή όπερα «Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» του Gioachino Rossini σε απευθείας μετάδοση στο «Αχίλλειον» το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 19:55.

Η ανάλαφρη παραγωγή της ΜΕΤ στην κλασική κωμωδία του Rossini – που έχει να επιδείξει μερικές από τις πιο γνωστές μελωδίες του λυρικού μελοδράματος – παρουσιάζει την Ιsabel Leonard στο ρόλο της κεφάτης Ροζίνας, τον Lawrence Browlnlee στο ρόλο του πονηρού αγαπημένου της και τον Christopher Maltman στο ρόλο του απέραντα πολυμήχανου και γοητευτικού κουρέα. Ο Michele Mariotti διευθύνει τη ζωηρή και μελωδική μουσική.
Ο κουρέας της Σεβίλλης είναι μια όπερα με εύθυμη διάθεση, σπιρτάδα και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς, πλημμυρισμένη από ωραίες μελωδίες και άριες. Ακόμη και όσοι δεν έχουν σχέση με την όπερα, έχουν σιγοτραγουδήσει, τουλάχιστον, τη μουσική εισαγωγή του έργου και την καβατίνα του Φίγκαρο. Ο Κουρέας της Σεβίλλης είναι κωμωδία σε δύο πράξεις. Η υπόθεση περιγράφει τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ο κόμης Αλμαβίβα για να καταφέρει να παντρευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα, την οποία όμως επιθυμεί να παντρευτεί και ο κηδεμόνας της γιατρός Μπάρτολο.

Η όμορφη Ροζίνα είναι «φυλακισμένη» στο σπίτι του κηδεμόνα της. Ο κόμης Αλμαβίβα μεταμφιέζεται στον φτωχό φοιτητή Λίντορο για να διαπιστώσει τα πραγματικά της αισθήματα και σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να την πλησιάσει. Μεταμφιέζεται σε μεθυσμένο στρατιώτη και σε δάσκαλο μουσικής για να μπαίνει στο σπίτι του γιατρού Μπάρτολο με την προσδοκία να δει την Ροζίνα και να της μιλήσει για την αγάπη του και για τα σχέδια του να την παντρευτεί. Συμπαραστάτης στα εγχειρήματά του ο πανέξυπνος, κεφάτος και ευρηματικός κουρέας Φίγκαρο ο οποίος μπαινοβγαίνει χωρίς δυσκολία στο σπίτι του γιατρού Μπάρτολο! Ο γιατρός Μπάρτολο όταν διαισθάνεται ότι η Ροζίνα πολιορκείται από άλλον κάνει τα πάντα για να την παντρευτεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Βάζει πολλά εμπόδια στο ερωτευμένο ζευγάρι, δημιουργούνται κωμικές καταστάσεις και παρεξηγήσεις. Τελικά όμως «ο έρως θριαμβεύει» και ο κόμης Αλμαβίβα με συμπαραστάτη το Φίγκαρο παγιδεύει τον γιατρό Μπάρτολο και παντρεύεται την αγαπημένη του Ροζίνα!

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου, με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης .Η συμφωνία αυτή και η φετινή συνεργασία θα δώσει την ευκαιρία και πάλι στους φίλους της όπερας στην πόλη , αλλά και από τις γειτονικές πόλεις -ένα ειδικό κοινό φιλοτέχνων- να απολαύσουν αριστουργήματα της όπερας και του μπαλέτου, προσφέροντας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο » τηλ. 2421025363. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.