Άνεμοι 8 μποφόρ σάρωσαν τη Λάρισα

Τεράστια προβλήματα προκάλεσαν χθες οι ισχυροί άνεμοι στην πόλη της Λάρισας. Οι άνεμοι, που σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του ΑΤΑ έφτασαν και τα 8 μποφόρ, σάρωσαν ότι βρήκαν στο πέρασμά τους ξεριζώνοντας δέντρα, προκαλώντας διακοπές ρεύματος, σπάζοντας τζαμαρίες και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, κόβοντας τέντες στο κέντρο της πόλης, ενώ διέκοψαν για αρκετή ώρα την κυκλοφορία στην Εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας λίγο μετά την Τερψιθέα.Μια τζαμαρία έπεσε και θρυμματίστηκε σε κτίριο επιχείρησης που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Καραμανλή με την οδό Σαμουηλίδου εξαιτίας του ισχυρού ανέμου.

Οι ριπές του ανέμου ήταν τέτοιες που πρώτα έπεσε τζαμαρία διπλανού καταστήματος, το οποίο ήταν άδειο. Μέχρι οι παρευρισκόμενοι να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική για το τι είχε συμβεί απέναντι, έπεσε η τζαμαρία και στον χώρο όπου εργάζονταν – ευτυχώς προς τα έξω – προκαλώντας ζημιές σε ένα σταθμευμένο επαγγελματικό όχημα. Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι που είδαν το συμβάν, αν τα τζάμια είχαν πέσει εντός της επιχείρησης τότε ήταν πιθανόν να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός.Ένα δέντρο έπεσε μετά την Τερψιθέα στην Εθνική Οδό Τρικάλων- Λάρισας με αποτέλεσμα να διακοπεί το ένα ρεύμα κυκλοφορίας για 40 λεπτά της ώρας και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να το απομακρύνει.

Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν ένα τεράστιο δέντρο που βρισκόταν στον αύλειο χώρο του 11ου παιδικού σταθμού. Αποτέλεσμα ήταν ο μεγάλος κορμός να καταπλακώσει αυτοκίνητο και να διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Μπιζανίου για αρκετή ώρα, η οποία αποκαταστάθηκε με επέμβαση τόσο των συνεργείων του Δήμου Λαρισαίων όσο και των πυροσβεστών.

Ένα μεγάλο κομμάτι σοβά αποκολλήθηκε από τοίχο πολυκατοικίας και έπεσε σε πεζοδρόμιο στο κέντρο της Λάρισας. Το συμβάν έγινε στην οδό Μανδηλαρά, κοντά στη συμβολή με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, και είχε ως αποτέλεσμα ο σοβάς να θρυμματιστεί στο πεζοδρόμιο και στην οροφή αυτοκινήτου. Από τύχη εκείνη την ώρα δεν τραυματίστηκε κάποιος περαστικός.

Μεγάλο δέντρο έπεσε στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας το πρωί της Πέμπτης, γεγονός που οφείλεται στον ισχυρό άνεμο. Το δέντρο καταπλάκωσε οχήματα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στο σημείο, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός κάποιου περαστικού. Και εδώ επιχείρησε με αλυσοπρίονα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τέντα έφυγε από τη θέση της από μπαλκόνι διαμερίσματος, πέμπτου ορόφου, πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Παπακυριαζή, εξαιτίας του ισχυρού αέρα. Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Παπαναστασίου, καθώς κρίθηκε πιθανό η τέντα να πέσει στο οδόστρωμα.

Ξεριζώθηκε δέντρο, που βρισκόταν μέσα στον αύλειο χώρο στο εκκλησάκι του Αγ. Αθανασίου επί της Ροΐδου και έπεσε σε στέγη παρακείμενου σπιτιού, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα ή γυναίκα που κατοικεί σε αυτό.Επίσης δέντρο έπεσε μέσα στο χώρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας καταπλακώνοντας σταθμευμένο όχημα.

Τέλος προβλήματα υπήρξαν από πτώσεις δέντρων στην περιοχή του ΑΤΑ και στην Λεωφόρο Καραμανλή.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στη Ν. Σμύρνη και στις περιοχές του ΑΤΑ και του Γενικού Νοσοκομείου. Είχαμε τουλάχιστον πέντε εγκλωβισμούς σε ασανσέρ. Εκτός Λάρισας προβλήματα υπήρξαν σε Τύρναβο, Αμπελώνα, Δασοχώρι, Αιγάνη και Φαλάνη.Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πόλη της Λάρισας αλλά και για τις υπόλοιπες περιοχές δέχθηκε δεκάδες κλήσεις. Τα περιστατικά αφορούσαν την καταστροφή σε μαντρί στην Αμυγδαλέα, αλλά και τη φωτιά που ξέσπασε σε κολόνα της ΔΕΗ στους Αγ. Αναργύρους. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε και η συνδρομή των συνεργείων του Δήμου για να απομακρυνθούν δέντρα που είχαν σπάσει από τους ανέμους.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.