Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας στηρίζει τους αγώνες των εμποροϋπαλλήλων

φωτο αρχείου
Κάλεσμα συμμετοχής στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα συμμετοχής στις γυναίκες και σε όλους τους εμποροϋπαλλήλους, στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαϊου στην πλατεία Ελευθερίας, στις 6 μ.μ., απευθύνει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας, μέλος (ΟΓΕ), ενώνοντας τη φωνή του  με το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων στις διεκδικήσεις τους.

 

«Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών απευθύνεται σε σένα που βιώνεις καθημερινά την ανασφάλεια για την υγεία τη δική σου και της οικογένειάς σου, έρχεσαι αντιμέτωπη με τις απολύσεις ή την αναστολή των αδειών και των ρεπό.

-αγανακτείς με τα ωράρια – λάστιχο και την εντατικοποίηση πίσω από τα ταμεία και τα ράφια των supermarket.

– δουλεύεις στο λιανικό εμπόριο και είσαι αντιμέτωπη με διάφορες μορφές εξαθλίωσης, είτε σε αναστολή σύμβασης, είτε με μείωση μισθού, είτε στην ανεργία.

–  ζεις το “μαραθώνιο” της τηλεκπαίδευσης ή των self-test των παιδιών σου, γιατί η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους.

Οι ανάγκες προστασίας της υγείας και της ζωής μας λογαριάζονται ως “κόστος” για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους στο Εμπόριο και ως όφελος για τους ιδιωτικούς ομίλους της Υγείας.

Γι αυτό τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς έχουν γίνει λάστιχο.

Γι αυτό είμαστε ξεκρέμαστες χωρίς τις αναγκαίες ΜΕΘ στα Νοσοκομεία, χωρίς γιατρούς και εξετάσεις, χωρίς Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε για την πρόληψη, την θεραπεία, την αποκατάσταση, τον προγεννητικό έλεγχο.

Ενώ ήδη βιώνουμε την βαρβαρότητα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει ένα νομοσχέδιο – τερατούργημα με τις ανατροπές του αιώνα, με κατάργηση του 8ωρου και θεσμοθέτηση της 10ωρης δουλειάς, των απλήρωτων υπερωριών, των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Ετοιμάζεται για νεό χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Στο νομοσχέδιο που διαλύει τη ζωή μας, εξαφανίζει τον ελεύθερο χρόνο και το εισόδημά μας έχουμε μια και μόνο επιλογή: ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ!

Διεκδικούμε σταθερή εργασία, με σταθερό ωράριο εργασίας και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των διακεκομμένων ωραρίων! Με μέτρα προστασίας της μητρότητας (άδειες, επιδόματα, γονικές) για τις εργαζόμενες μητέρες, και τους γυναικείου οργανισμού.

 

Απαιτούμε μέτρα για τη στήριξη της υγείας και της εργασίας των εμποροϋπαλλήλων με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να εξασφαλιστούν άμεσα οι αναγκαίες ΜΕΘ και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Καμία απόλυση. Οι απώλειες των εργαζομένων στο εμπόριο να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος.

Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας, καλώντας τις γυναίκες του μόχθου  στις 6 Μάη, που θα γιορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά στην πλατεία Ελευθερίας στις 6 μ.μ.», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών.