Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά και το «αξιόμαχο» σκοτώνουν…

Αναφέρει το Δίκτυο ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος

Να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά, με αφορμή το τραγικό γεγονός των τριών νεκρών, ζητά το Δίκτυο ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος- Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή της 20χρονης πορείας του Δικτύου ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος απαιτούμε την απαγόρευση των ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Όμως οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, γράφουν τις εκκλήσεις μας στα παλιά τους τα παπούτσια.

Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμοπουλου, επανέφερε την κλιμάκωση των στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Και όλα αυτά για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του success story και οι ανάγκες του «θεαθήναι», για να βγάλουν φωτογραφίες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εθνικής άμυνας, χωρίς να υπολογίζουν το τεράστιο οικονομικό κόστος, χωρίς να υπολογίζουν τα τεράστια οικολογικά εγκλήματα και την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών, αλλά κυρίως περιφρονώντας τους κινδύνους θανατηφόρου ατυχήματος και τις ζωές των ίδιων των στρατιωτών και στελεχών. Τώρα μαζεύουμε νεκρούς και κομματισμένους συναδέλφους από τα πεδία βολής.

Τα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών και στρατιωτικών υπευθύνων, δεν μπορούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Φτάνει πιο ο εμπαιγμός των προσχηματικών ΕΔΕ.

Πρέπει τώρα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται ηθικά και υλικά με αυτό το τεράστιο έγκλημα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών συναδέλφων».