Έμποροι Έτοιμοι για Όλα: Να μην ψωνίσουν το Σάββατο οι Βολιώτες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας, αποφάσισε ομόφωνα η αγορά του Βόλου να παραμείνει κλειστή. Μάλιστα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε υπήρχε και η επιχειρηματολογία που οδήγησε το Δ.Σ. στην απόφαση αυτή.

Ο συνδυασμός “Έμποροι έτοιμοι για όλα – Ενάντια στην κρίση” τονίζει ότι στην κατάθεση και υπερψήφιση της πρότασης αυτής καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο ανθρώπινος παράγοντας. «Θεωρούμε ότι τόσο οι συνάδελφοι έμποροι όσο και οι εμποροϋπάλληλοι πρέπει να τους δίνεται η ευκαιρία, σε περιπτώσεις όπως π,χ, αυτή του 15αύγουστου, να έχουν κάποιο ελεύθερο χρόνο, να μπορούν όπως και οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν, να πάνε μια εκδρομή με την οικογένειά τους, να ζήσουν εν τέλει με αξιοπρέπεια!
Το να είμαστε το Σάββατο 16 Αυγούστου κλειστά, εξυπηρετεί αυτό το σκοπό», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Η παράταξη ων εμπόρων διαρωτάται γιατί κάποια πολυκαταστήματα και supermarket, αποφασίζουν ακόμα μια φορά να μείνουν ανοικτά και επισημαίνει ότι η απόφαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου δεν είναι δεσμευτική, ούτε υποχρεώνει κανέναν να κλείσει. Δίνει όμως μια κατεύθυνση με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εμπόρων αλλά και του καταναλωτικού κοινού.

Η παράταξη εκτιμά ότι τα πολυκαταστήματα θέλουν σε κάθε ευκαιρία να δείξουν ότι το ωράριο είναι απελευθερωμένο και ο καθένας μπορεί να ανοίγει όποτε θέλει, για να κάνουν ζούγκλα την αγορά (και του Βόλου) και να επικρατήσει ο πιο ισχυρός, θέλουν να εδραιώσουν την άποψη ότι τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά 7 μέρες την εβδομάδα και επιδιώκουν τα τοπικά μαγαζιά να εξαφανιστούν και να επικρατήσουν τα πολυκαταστήματα, με τους μισθούς πείνας, που δεν αφήνουν ούτε μια δραχμή στην πόλη του Βόλου, αλλά όλα τα κέρδη τα μεταφέρουν σε τράπεζες του εξωτερικού!

«Με βάση αυτή την εκτίμηση, παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας να μην συμβάλλουν σε αυτή τη λογική. Να μην κατέβουν να ψωνίσουν το Σάββατο ακόμα κι αν παραμείνουν στο Βόλο. Να μποϊκοτάρουν τα καταστήματα των πολυεθνικών που θα ανοίξουν. Να στηρίξουν την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, που βρίσκει σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών εμπόρων του Βόλου», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης Έμποροι Έτοιμοι για Όλα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.