Έμποροι Βόλου: Απογοητευτική η πρώτη εβδομάδα εκπτώσεων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Κάθετα αντίθετοι στο ασφαλιστικό. «Ναι σε κινητοποίηση αλλά όχι πυροτέχνημα»

Απογοητευτική χαρακτηρίζουν την πρώτη εβδομάδα εκπτώσεων οι έμποροι του Βόλου, που τονίζουν ότι η κίνηση στην αγορά και την Κυριακή, που τα καταστήματα παρέμεινα ανοικτά (κυρίως στον κεντρικό ιστό) ήταν υποτονική.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Κώστας Τσέλιος, «η πρώτη εβδομάδα, δεν θύμιζε εκπτώσεις, καθώς δεν υπήρχε παλμός που οι έμποροι ήθελαν να υπάρχει, αλλά ούτε και αγοραστική κίνηση».
Για τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή, ο Κ. Τσέλιος ανέφερε ότι δεν πήγε καθόλου καλά για τα καταστήματα, κάτι που απέδωσε κυρίως στην οικονομική στενότητα και στο ότι οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν.
Ο πρόεδρος των εμπόρων πάντως είναι αισιόδοξος, καθώς υπάρχει περιθώριο ενάμιση μήνα για τις εκπτώσεις και εκτιμά ότι η αγορά θα ανακάμψει.

Κάθετα αντίθετοι στο ασφαλιστικό
Το μεσημέρι στο μεταξύ, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, με θέμα συζήτησης το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση και ο Κ. Τσέλιος ανέφερε ότι οι έμποροι είναι αντίθετοι «αν και έχει πολύ δρόμο μπροστά, καθώς μόλις χθες οι θεσμοί δήλωναν ότι δεν το δέχονται».
Οι έμποροι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, δε λένε όχι σε κινητοποίηση, αρκεί να είναι σωστή και με πρόγραμμα και να μην είναι «κινητοποίηση – πυροτέχνημα», όπως ανέφερε. Ο Κώστας Τσέλιος εκτίμησε ότι μια κινητοποίηση δεν μπορεί να μπλοκάρει το ασφαλιστικό και εξέφρασε την προσωπική άποψη ότι η κινητοποίηση δεν πρέπει να γίνει μόνο τοπικά στη Μαγνησία, αλλά Πανελλαδικά, γιατί αγγίζει τους πάντες και αυτούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.