«Έφαγε» 3.200 χιλιόμετρα με το …πηδάλι για το «Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου» (video)

Ήρθε από το Λονδίνο στο Βόλο με ποδήλατο σε 39 ημέρες

Την άγνωστη Ευρώπη από παράδρομους εξερεύνησε ο Βολιώτης οικονομολόγος Κώστας Ντίνας, που ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο και αποφάσισε να πάρει το δρόμο της επιστροφής, ως σύγχρονος Οδυσσέας, διανύοντας πάνω σε ποδήλατο 3.200 χιλιόμετρα, για να ενισχύσει οικονομικά το Ιατρείο Αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, καθώς, για κάθε χιλιόμετρο που διέσχισε θα γίνουν δωρεές 0,01 €.

Τον ποδηλάτη υποδέχτηκαν στις 5.30 το απόγευμα στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Βόλου, οι γονείς του, συγγενείς και φίλοι του (ο παιδικός του φίλος και διαχειριστής της σελίδας του στο Facebook Κώστας Μπαμπούκας που ευχαρίστησε δημόσια) και ο εθελοντής γιατρός του Ιατρείου Μιχάλης Μεϊκόπουλος, ενώ ο Κώστας Ντίνας στη συνέχεια με προπομπό το Ανακριτικό της Τροχαίας Βόλου και πίσω του ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, κατευθύνθηκε στο Ιατρείο Αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου, όπου τον περίμεναν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός και άλλα μέλη του Συλλόγου, καθώς και οι γονείς του, συγγενείς και φίλοι του, αλλά και εθελοντές του Ιατρείου.

Οι εθελόντριες του Ιατρείου του διάβασαν ένα ποίημα που έγραψαν για εκείνον, ενώ του προσέφεραν ένα μπουκέτο λουλούδια και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας τιμητική πλακέτα για τον αγώνα που έκανε για το Ιατρείο Αλληλεγγύης.
Σε δηλώσεις του ο Βολιώτης οικονομολόγος συνεχάρη την ομάδα εθελοντών γιατρών του Ιατρείου Αλληλεγγύης. Όπως ανέφερε «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη μας να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες γιατί δείχνει ότι υπάρχει ένα ουσιαστικό κλίμα αλληλεγγύης από συμπολίτη προς συμπολίτη. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, οπότε όσο περισσότερο μπορούμε να βοηθήσουμε για να ενισχυθεί οικονομικά το ιατρείο, είναι καλό για να βοηθηθούν άτομα που έχουν ανάγκη».

Για 39 μέρες στο δρόμο
Αναφερόμενος στο ταξίδι του ο Κώστας Ντίνας τόνισε ότι ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου από το Λονδίνο με στόχο να διανύσει την απόσταση μέχρι το Βόλο (περίπου 3.200 χλμ.), ώστε να συγκεντρωθεί ένα Λεπτό του Ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που διένυε και ευχήθηκε να γίνουν οι απαραίτητες δωρεές και να συγκεντρωθεί ένα ποσό για την ενίσχυση του Ιατρείου Αλληλεγγύης.

«Το ταξίδι πήγε πολύ καλά, δεν είχα κανένα πρόβλημα και μερικές φορές τα πράγματα ακούγονται αρκετά πιο δύσκολα απ’ ότι είναι», τόνισε. Μπορεί να φαντάζει πολύ δύσκολο, αλλά δεν είναι τόσο όσο φαντάζει, ανέφερε.
Ο Κώστας Ντίνας επισήμανε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα ασφάλειας και γενικά οι άνθρωποι σ’ όλες τις χώρες είναι καλοπροαίρετοι, ιδίως οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν μόνοι. «Συνάντησα πολλούς ανθρώπους που έδειξαν τόσο καλή διάθεση να με βοηθήσουν που αισθανόμουν κάθε φορά υποχρεωμένος, από τη συμπεριφορά τους», τόνισε.

Ο ποδηλάτης επισήμανε ότι στα Βαλκάνια τα πράγματα δυσκόλεψαν από θέμα ασφάλειας, γιατί η οδική συμπεριφορά των κατοίκων είναι λιγότερο ανεκτική προς τα ποδήλατα «αλλά όταν ζητούσα βοήθεια είναι πολύ προσεγγίσιμοι και σε καλύτερο επίπεδο απ’ ότι οι δυτικοί Ευρωπαίοι».
Τέλος, ανέφερε ότι οι χώρες είναι πανέμορφες αν πηγαίνεις από πιο μικρούς δρόμους και βλέπεις πράγματα που δεν μπορούσες να δεις αν ταξίδευες με αυτοκίνητο.

«Ψυχή, ανθρωπιά και αλληλεγγύη»
Σε δηλώσεις του ο εθελοντής γιατρός του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εξήρε ον άθλο του νεαρού Βολιώτη οικονομολόγου.
Όπως ανέφερε «πράξεις σαν και τις δικές του δείχνουν ότι ο Ελληνικός λαός έχει ένα ύψιστο σημείο αλληλεγγύης που δείχνει σε μια κοινωνία που στενάζει κάτω από τη βάρβαρη πολιτική που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα».
Ο κ. Μεϊκόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει όλοι μας να ακολουθήσουμε τέτοια παραδείγματα και τόνισε ότι υπάρχουν ανάλογα παραδείγματα, όπως του αείμνηστου Κώστα Κόγια που είχε διασχίσει με τα πόδια τη διαδρομή Βόλος – Αθήνα. «Ο Κώστας Ντίνας είναι άξιος μας έδειξε ότι υπάρχει δύναμη ψυχή ανθρωπιά κι αλληλεγγύη», επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.