Αγώνας δρόμου στο «Αχιλλοπούλειο» για τους 26 γιατρούς

Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί η Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου για την πρόσληψη των 26 γιατρών που είχαν καταθέσει αίτηση για πρόσληψη το 2011, αλλά η διαδικασία πάγωσε, αλλά ενεργοποιήθηκε πρόσφατα με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Στο θέμα αναφέρθηκαν ο διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου, σε συνέντευξη που παραχώρησαν, ενώ παρουσιάστηκε και ο νέος διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του «Αχιλλοπούλειου» και διευθυντής της Α’ παθολογικής κλινικής Κώστας Σπυρόπουλος.

Ο διοικητής Κώστας Καραμπάτσας ανέφερε ότι οριστικοποιήθηκε τελικά στους 26 ο αριθμός των μόνιμων γιατρών που μπορεί να προσλάβει το Νοσοκομείο του Βόλου, μετά την ενεργοποίηση των προκηρύξεων που εκκρεμούσαν από το 2011 και την επίσημη ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ χθες.

Οι κρίσεις για τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών είχαν ξεκινήσει το 2011, διεκόπησαν, ωστόσο, μετά από εντολή του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου και επανενεργοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Γρηγοράκου. Χθες, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια ανακοίνωσε και επίσημα πως ξεκινά ξανά η διαδικασία των κρίσεων, με στόχο οι προσλήψεις να γίνουν εντός του 2014, εφ’ όσον αυτό είναι δυνατόν και στο Νοσοκομείο του Βόλου, μπορούν να γίνουν έως και 26 προσλήψεις.

Ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου», Κώστας Καραμπάτσας, αναφέρθηκε στο σημαντικό αυτό θέμα, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι οι θέσεις ως επί το πλείστον θα καλυφθούν.

Ο ίδιος, δήλωσε πως έχει ξεκινήσει ένας «αγώνας δρόμου» για την επανεξέταση των φακέλων και πως την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους από την Επιτροπή Κρίσεων.
«Σκοπεύουμε να μην χάσουμε ούτε δευτερόλεπτο», σημείωσε ο κ. Καραμπάτσας, προσθέτοντας πως έχει γίνει όλη η απαραίτητη προεργασία που έρεπε να γίνει.

«Είναι μία διαδικασία που θέλει ταχύτητα και θα προσπαθήσουμε να επιστρατεύσουμε όσους περισσότερους γιατρούς μπορούμε» είπε από την πλευρά του ο νέος διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Κώστας Σπυρόπουλος.

Ακόμη, πάντως, δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση για το πόσοι από τους γιατρούς που είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες πρόσληψης το 2011, θα ενδιαφερθούν ξανά, ο κ. Καραμπάτσας πάντως εκτίμησε πως θα υπάρξει ενδιαφέρον από μεγάλο αριθμό των 26 που έχουν υποβάλει αιτήσεις, καθώς πρόκειται για μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ, ενώ σημείωσε τη συνεργασία που υπάρχει για το ζήτημα αυτό με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας.

Στους γιατρούς που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, περιλαμβάνονται διάφορες ειδικότητες, όπως αιματολογοι, παιδίατροι, χειρούργοι και παθολόγοι, ενώ το Υπουργείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν τα Νοσοκομεία – σε περίπτωση που δεν καλυφθούν όλες οι θέσεις – θα μπορούν να προχωρήσουν σε νέα προκήρυξη.

Λύθηκε το πρόβλημα με τις τραπεζοκόμους
Ο αναπληρωτής διοικητής, Χαράλαμπος Μπαλής, αναφέρθηκε και στην έλλειψη τραπεζοκόμων που παρατηρήθηκε στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν πήραν άδεια τον τελευταίο χρόνο.

Το πρόβλημα, ανέφερε, δημιουργήθηκε λόγω των συνταξιοδοτήσεων που υπήρξαν, ωστόσο, λύθηκε τόσο με εσωτερικές μετακινήσεις όσο και με την πρόσληψη επτά ατόμων με συμβάσεις ιδιωτικού έργου και πλέον ξεκίνησαν οι άδειες κανονικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.