Αναβαθμίζεται το Μουσείο Θεόφιλου

Υπογράφηκε η απαλλοτρίωση παρακείμενων κτισμάτων, όπως ενημέρωσε η Ζέττα Μακρή

Αναβαθμίζεται το Μουσείο Θεόφιλου, ενώ ήδη υπογράφηκε η απαλλοτρίωση παρακείμενων κτισμάτων, όπως ενημέρωσε η Ζέττα Μακρή, μετά από επικοινωνία που είχε η πρώην υπουργός με τον αρμόδιο Υπ. Πολιτισμού.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Πολιτικό γραφείο της βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή « Κατά την διάρκεια συνάντησης και συνεργασίας που είχε η βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τασούλα, η κα Μακρή επεσήμανε την ανάγκη διαφύλαξης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μαγνησίας. Η κα Μακρή επικέντρωσε το ενδιαφέρον της, εκτός των άλλων πολιτιστικών χώρων της Μαγνησίας, και στο αρχοντικό Χατζηαναστάση, γνωστό σήμερα ως οικία Κοντού και Μουσείο Θεόφιλου, το οποίο χρονολογείται το α μισό του 19ου αιώνα και βρίσκεται στην Ανακασιά.

Το συγκεκριμένο Μουσείο είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από τον σεισμό του 1955. Το 1962 το υπουργείο Πολιτισμού, για να προστατεύσει αυτό το μοναδικό για την περιοχή μας μνημείο είχε προχωρήσει στον χαρακτηρισμό του ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο (ΦΕΚ 279 / β / 9 – 8 -62), ενώ το 1965 το αγόρασε, προκειμένου να επισκευαστεί και να λειτουργήσει ως επισκέψιμος για το κοινό χώρος.

Όπως εξήγησε η κα Μακρή στον κ. Τασούλα, η ανάδειξη του συγκεκριμένου χώρου εκκρεμούσε λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. Για αυτό πρόβαλε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου Θεόφιλου.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τασούλας ενημέρωσε την Τετάρτη, 27 – 8 -2014 την κα Μακρή ότι υπογράφηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση παρακείμενων κτισμάτων, έτσι ώστε να ευπρεπισθεί και να αναβαθμιστεί ο χώρος, στον οποίο εντάσσεται το μνημείο – Μουσείο Θεόφιλου. Η κα Μακρή, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για την άμεση ανταπόκρισή του, δήλωσε ότι πρόκειται για μία σημαντική απόφαση, η οποία θα συμβάλλει στην αισθητή βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζει η πρόσβαση προς το Μουσείο Θεόφιλου και θα διευκολύνει και την ανάδειξη του, μετατρέποντας το σε έναν ακόμη πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών στην Μαγνησία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.