Αναβλήθηκε η δίκη του αγρότη – μεγαλοφειλέτη στο Δημόσιο

Δεν εξέδωσε πλαστά τιμολόγια, ισχυρίζεται ο ίδιος

Για τις 2 Φεβρουαρίου 2015, αναβλήθηκε η δίκη του αγρότη- μεγαλοοφειλέτη προς το Δημόσιο, από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης και του ιδίου προς το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για να εκδικαστεί προσφυγή που έχει καταθέσει στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο, για την υπόθεση.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου υπέβαλε αίτημα να παραπεμφθεί η υπόθεση σε τακτική δίκη, που απορρίφθηκε και τόνισε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι εκδότης πλαστών τιμολογίων και, μάλιστα σε αγωγή που κατέθεσε δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή μέρος του προστίμου.

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι το συνολικό ποσό των 7.955.180,46 €, που φέρεται να οφείλει, είναι αρχικό κεφάλαιο από επιστροφή ΦΠΑ, προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν εξέδωσε πλαστά τιμολόγια και δεν παραποίησε φορολογικά στοιχεία, ενώ ήδη έχει καταθέσει προσφυγή για τα χρήματα που οφείλει.

Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ένας υπάλληλος του ΔΟΥ Βόλου, που τόνισε ότι από φορολογικό έλεγχο που έκανε στον αγρότη το ΣΔΟΕ, διαπίστωσε ότι το συνολικό ποσό που οφείλει είναι 7.955.180,46 €. Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ ο αγρότης εξέδωσε πλαστά – εικονικά τιμολόγια, η ίδια υπηρεσία κατέθεσε μήνυση σε βάρος του για φοροδιαφυγή και η προσφυγή που κατέθεσε ο κατηγορούμενος απορρίφθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Ερωτηθείς σχετικά ο μάρτυρας από τον συνήγορο υπεράσπισης, απάντησε ότι ο αγρότης μπορεί να κάνει ρύθμιση των οφειλών του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.