Ανανεωτική Αριστερά: Η κοινωνία να καλύψει το κενό των φορέων για τα προγράμματα ανεργίας

Το γεγονός ότι η Μαγνησία βλέπει τα τρένα να περνούν παρακολουθώντας τα από μακριά με αδρανή την θεσμική εκπροσώπηση της περιοχής: Υφυπουργός, περιφερειάρχης (και αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας), βουλευτές, και φυσικά ο, σε κώμα, Δήμος Βόλου, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, παρότι η ανεργία βρίσκεται σε επίπεδα πάνω του 30% (επιφυλάσσοντας θλιβερά ρεκόρ στο Βόλο) η πόλη εξαιρείται από αυτή τη φάση του προγράμματος στο οποίο εντάχτηκαν 51 άλλοι ΟΤΑ. Και η κατάσταση χειροτερεύει εάν συνυπολογίσει κανείς ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακοινώθηκαν οι εντάξεις εδώ και καιρό, αλλά η πόλη περί άλλων τυρβάζει.

«Αντί να προτείνονται τρόποι για να σχεδιαστούν και να προγραμματιστούν οι επόμενες κινήσεις συνολικά της τοπικής κοινωνίας, ώστε να θεραπευτεί όσο είναι νωρίς η αδικία που συμβαίνει, οι συμπολίτες μας παρακολουθούν τους λογής τοπικούς ¨παράγοντες¨ να επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν κομματικά ή να φορτώσουν ο ένας στους άλλους την ευθύνη (μερικοί δε απλά να προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε, συνήθως ανεπιτυχώς). Έτσι το θέμα ¨αντιμετωπίστηκε¨ και χάθηκε με μερικές επερωτήσεις στην Βουλή, που πιθανά δεν θα συζητηθούν ποτέ, ή με τυπικά έγγραφα διαμαρτυρίας που αρχειοθετούνται καταλλήλως από τους παραλήπτες τους», αναφέρει τοπικό συντονιστικό όργανο.

Η Ανανεωτική Αριστερά εκτιμά ότι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες άλλες συλλογικότητες (Εργατικό Κέντρο Βόλου) που θα κληθούν να υπερασπίσουν τα δίκαια της περιοχής μας και όχι μόνο… που θα πρέπει να απευθυνθούν και να κινητοποιήσουν τους πολίτες σε μια εποχή όπου η απογοήτευση και η παραίτηση έχουν ρήξη βαριά σκιά ακόμη και στα πιο ενεργά τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας.
Καταλήγοντας αναφέρει ότι δεν μπορεί να μην διαμορφώνονται τοπικά στόχοι που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, επειδή οι τοπικοί φορείς και κυρίως ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η κοινωνία θα πρέπει να αναλάβει με μαζικότητα, να καλύψει αυτό το κενό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.