Ανεξάρτητοι: «Χθες το ΤΕΕ, σήμερα εμείς, αύριο οι άλλοι»

Βολές κατά Μπέου - Πατσιαντά ότι προσπαθούν να φιμώσουν τις μειοψηφίες

Για αποδόμηση ενός – ενός των «εμποδίων», που ενοχλούν το έργο της, κατήγγειλαν τη Δημοτική Αρχή οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και χαρακτήρισαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αντικατάστασή τους από τα ΔΣ των Νομικών Προσώπων έωλη και παράνομη, τονίζοντας ότι θα προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης, ενώ θα προσβάλλουν κάθε απόφαση και των Διοικητικών Συμβουλίων που δεν μετέχουν.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν οι Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Φωτεινή Κοκκινάκη, Ι. Αποστολάκης, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός και Γιάν. Μολοχίδης που εκτίμησαν ότι η Δημοτική Αρχή ενοχλήθηκε από την αντιπολίτευση που γινόταν, ενώ κατηγόρησαν τον επικεφαλής της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκαν Μαρ. Πατσιαντά, ότι δίνει «σκαλοπάτι» στη Δημοτική Αρχή και κάλεσαν τις μειοψηφίες και τους ανεξάρτητους συμβούλους να δημιουργήσουν μέτωπο ενάντια στη Δημοτική Αρχή.

Ο Ματθαίος Δραμητινός, χαρακτήρισε αυθαίρετη και παράνομη την αντικατάσταση τους, τονίζοντας ότι αύριο θα κατατεθεί σχετική ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. «Ζητήσαμε να αναβληθεί το θέμα μέχρι να μας γνωστοποιηθεί η γνωμοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Φαίνεται τους ενοχλούσε η αντιπολίτευση που γίνονταν», εκτίμησε.

Η Φωτεινή Κοκκινάκη, χαρακτήρισε έωλη την απόφαση του Συμβουλίου, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να έρχεται ως κατεπείγον θέμα στο Συμβούλιο, καθώς δεν είναι κάτι το επείγον. Άσκησε κριτική για τη στάση που κράτησε ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», λέγοντας ότι «ο κ. Πατσιαντάς δίνει σκαλοπατάκι στην Δημοτική Αρχή να φιμώσει τις μειοψηφίες» και ανέφερε ότι οι έξι θα προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Ο Ιάσων Αποστολάκης τόνισε ότι θα έπρεπε και οι άλλες μειοψηφίες έπρεπε να όπως και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, ενώ για το νομικό κομμάτι, δήλωσε ότι «μόνο με παραίτηση ή μη άσκηση καθηκόντων γίνεται αντικατάσταση των μελών».

Η Ελένη Μεϊκοπούλου, σημείωσε ότι οι σύμβουλοι θα προσβάλλουν κάθε απόφαση που θα λαμβάνουν στο επόμενο διάστημα τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων από τα οποία αντικαταστάθηκαν.

Τέλος, ο Κώστας Γαργάλας, χαρακτήρισε χυδαία την επίθεση που γίνεται από την Δημοτική Αρχή και επανέλαβε όσα ισχυρίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι «η απόφαση στηρίχτηκε σε μία γνωμοδότηση της ΚΕΔΕ που είναι το συνδικαλιστικό όργανο των ΟΤΑ και σε αυτή την γνωμοδότηση πάτησε και η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του Δήμου η οποία όμως δεν είναι τεκμηριωμένη. Υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους του 2013 που είναι πιο πρόσφατη από αυτή της ΚΕΔΕ που είναι του 2012, σύμφωνα με την οποία ο ανεξάρτητος σύμβουλος μπορεί να κρατήσει τις θέσεις στα Νομικά Πρόσωπα, εκτός από αυτές της αντιπροεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΕΠΖ και Οικονομικής Επιτροπής».

Ο Κ. Γαργάλας κατέληξε ότι σ την απόφαση αυτή «υπέκυψε τόσο ο κ. Πατσιαντάς όσο και οι άλλες μειοψηφίες» και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «χθες ήταν το ΤΕΕ, σήμερα οι ανεξάρτητοι και αύριο όλοι οι άλλοι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.