Αντιφασιστικό συλλαλητήριο και πορεία την Πέμπτη στο Βόλο

Απο παλαιότερη διαμαρτυρία
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο οργανώνουν την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου ατό τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες της Μαγνησίας, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα στο Ηρώο της παραλίας.

Σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το ΕΑΑΚ, το ΕΕΚ, η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγίου Νεκταρίου, το ΚΕΕΡΦΑ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, αναφέρουν ΄τι η δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν πολιτικό έγκλημα, καθώς ο πρώην εργαζόμενος στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και αγωνιζόμενος από την πλευρά του μαχόμενου εργατικού κινήματος, μέσα από την ενασχόλησή του από την μουσική και την έμπρακτη αντιφασιστική πάλη αντιμαχόταν στον σκοταδισμό του φασισμού και της κυρίαρχης ιδεολογίας και γι’ αυτό αποτέλεσε στόχο των φασιστικών ταγμάτων.

Απευθυνόμενοι προς τους πολίτες οι υπογράφοντες την ανακοίνωση αναφέρουν ότι αυτοί που ευθύνονται για την ανεργία και τη φτώχεια, αυτοί που τσακίζουν τις ζωές και το μέλλον μας είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους γεννάνε και θρέφουν την αυταρχικοποίηση της κοινωνίας, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Ο φασισμός είναι μία από τις επιλογές της ολιγαρχίας και της εργοδοσίας για την καθυπόταξη των εργαζομένων στον βωμό του success story.

«Προτάσσουμε τον μαχητικό ανατρεπτικό συντονισμό και την κοινή δράση του κινήματος για την αναχαίτιση του φασισμού στην προοπτική ανατροπής του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που τον γεννάει για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν ελπίζουμε στην θεσμική και μόνο αντιμετώπιση του προβλήματος, πόσο μάλλον σε συμμαχία με τις δυνάμεις που έχουν επιβάλλει το μνημονιακό καθεστώς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος οι 10 συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των φασιστών της Χρυσής Αυγής, των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, του Σαχζτάτ Λουκμάν και τόσων άλλων θυμάτων της ναζιστικής βίας και την εκκαθάριση των φασιστών από το κράτος, όπως και τη διάλυση των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, κλπ. Επισημαίνουν δεν ότι η αντιφασιστική πάλη πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστη πλευρά ενός νέου γύρου ανατρεπτικών αγώνων που θα βάλει τέρμα στην πολιτική της τρόικα, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.