Απεργιακή κινητοποίηση για τις καθαρίστριες της Μαγνησίας

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών ν. Μαγνησίας αποφάσισε ομόφωνα την Απεργιακή Κινητοποίηση, την Δευτέρα 30/6/2014 την τελευταία εργάσιμη μέρα (λήξη της σύμβασης), για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Ν. Μαγνησίας.
Υπάρχει η σκόπιμη καθυστέρηση από την πλευρά της Πρυτανικής Αρχής της συζήτησης-διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης.
” Με τον παλιό και τον δοκιμασμένο τρόπο εγκλωβισμού των εργαζομένων και την απαράδεκτης στάσης εκ μέρος των υπευθύνων της Πρυτανικής Αρχής, απέναντι στους εργαζόμενους που τους εκβιάζουν και ζητούν την τελευταία στιγμή να αποφασίσουν και να υπογράψουν την απάνθρωπη σύμβαση ορισμένου χρόνου( μέχρι και 1 μήνα), ή την σύμβαση στην οποία οι εργαζόμενοι αποκαλούνται «ανάδοχοι» και τους ‘‘αναθέτουν εργασίες φύλαξης, καθαριότητας και επισκευής-συντήρησης κτηριακών εγκαταστάσεων καθώς και άλλες υπηρεσίες’’(απόσπασμα από τον νέο οργανισμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), χωρίς τα δικαιώματα που προβλέπονται στην Συλλογική Σύμβαση εξαρτημένης μορφής εργασίας.
Δεν δεχόμαστε τους άθλιους χειρισμούς και τις δικαιολογίες, όπως οι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες αναβολές εκ μέρος των υπευθύνων, για να συζητήσουν έγκαιρα με τους εκπροσώπους του Σωματείου για τις αποφάσεις(τελεσίδικες) της Πρυτανικής Αρχής, οι οποίες αφορούν εμάς, γιατί εμείς εργαζόμαστε και συμβάλουμε άμεσα και στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου και στην υγεία των φοιτητών, των καθηγητών και των υπαλλήλων.
Η Διοίκηση του Σωματείου μας, καλεί τους εργαζόμενους της καθαριότητας του Πανεπιστήμιου να στηρίξουν την απόφαση της απεργιακής κινητοποίησης, στις 30/06/2014 και να απαιτήσουμε, όλοι μαζί:
1) Άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
2) Να μην γίνει, καμία απόλυση.
3) Λήψη αμέσων προληπτικών μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων με βάση την Εργατική Νομοθεσία.
4) Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,
8ωρο-5ημερο-40ωρο.
ΟΛΟΙ την ΔΕΥΤΕΡΑ 30/06/2014, στις 11.00 π.μ., στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΘΟΛΟ.
Και στο Θολό την Δευτέρα 30/06/2014 στις 11.30, θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη τύπου του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. Μαγνησίας” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.