Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ

Αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί, και στο μισό χρόνο απ’ ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά η βλάβη σε καταθλιπτικό αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ στο Σωρό, που παρουσιάστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου και είχε αποτέλεσμα τη διαρροή επεξεργασμένου λύματος στον χείμαρρο Ξηριά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί, η βλάβη αποκαταστάθηκε και το επεξεργασμένο λύμα οδηγείται στην εκβολή του αγωγού στο Αγκίστρι.
«Πρέπει να σημειωθεί ότι με την αδιάκοπη εργασία επισκευής της βλάβης επετεύχθη χρόνος επισκευής μισός από τον αρχικά προβλεπόμενο δηλαδή 7 μέρες», τονίζει σε δελτίο Τύπου η ΔΕΥΑΜΒ.

Σημειώνεται ότι στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσιάστηκε διαρροή στον καταθλιπτικό αγωγό, ο οποίος μεταφέρει τα ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ λύματα από τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) στον υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης στο Αγκίστρι. Η διαρροή παρουσιάστηκε σε επαφή με την εθνική οδό Βόλου Αθηνών, απέναντι από το κέντρο Φαρίντα .

Υπήρξε άμεση παρέμβαση της ΔΕΥΑΜΒ, έγινε εκτροπή του επεξεργασμένου και χλωριωμένου λύματος στον Ξηριά και ενημερώθηκαν σχετικά το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Σε συνέχεια η βλάβη αποκαλύφθηκε σε ειδικό μεταλλικό τεμάχιο στο οποίο υπήρχε εξαεριστικό του αγωγού και άμεσα ξεκίνησε η επισκευή της, που τελικά ολοκληρώθηκε σήμερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.