Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της ΙΜΑΣ κατά των απεργών

Απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο Βόλου, με απόφαση π[ου ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εταιρία σε βάρος των απεργών της ΙΜΑΣ, που εξήγγειλαν απεργία διαρκείας, ενώ σήμερα εκδικάστηκε και η υπόθεση της εταιρίας ΣΥΡΜΑ και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΙΜΑΣ, που πληροφορήθηκε πριν από λίγη ώρα την απόφαση του Δικαστηρίου, έκανε λόγο για δικαίωση των εργαζομένων, που πλέον θα συνεχίσουν την απεργία διαρκείας που εξήγγειλαν, ευρισκόμενοι καθημερινά έξω από το εργοστάσιο.

Ο κ. Μπουρούς, ανέφερε ότι ο νομικός των συνδικαλιστών ανέφερε ότι η απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε σήμερα είναι μοναδική για τα εργατικά χρονικά στη χώρα και εξέφρασε την ικανοποίηση του ιδίου και του συνόλου των εργαζομένων, καθώς με την απόφαση δεν κηρύχτηκε η απεργία παράνομη και καταχρηστική, όπως απεδίωκε η εταιρία, μέσω των ασφαλιστικών μέτρων και της αγωγής που κατέθεσε.

Σήμερα το μεσημέρι εκδικάστηκε η υπόθεση της βιομηχανίας ΣΥΡΜΑ, που ανήκει στον ίδιο όμιλο και αφορά την απεργία διαρκείας που εξήγγειλαν και αναμένεται πλέον η απόφαση.
Σημειώνεται ότι στις δύο επιχειρήσεις απασχολούνται 270 εργαζόμενοι, που εξήγγειλαν απεργία, εξαιτίας της πρότασης της εταιρίας να εφαρμόσει εκ περιτροπής εργασία, επικαλούμενοι μείωση των παραγγελιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.