Απ. Παντσάς: «Ψεύτης και συκοφάντης ο Αχιλλέας Μπέος … «ο Κλαζομένιος»

Αναφορικά με τις κατηγορίες που εκτόξευσε για θέματα αρμοδιότητάς του, ο νέος δήμαρχος Βόλου

«Ψεύτη και συκοφάντη» χαρακτήρισε σήμερα, τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο ο πρώην αντιδήμαρχος παιδείας, πολιτισμού και κοινωνικής πρόνοιας Απόστολος Παντσάς, ενώ σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δήλωσε ότι «θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος Αχιλλέας ο Κλαζομένιος», χαρακτηρισμός που προέρχεται από αρχαία Ελλάδα, όταν χρησιμοποιείται ότι κάποιοι φέρονταν προσβλητικά κατά των πάντων.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου, σε τηλεοπτική εκπομπή την περασμένη Παρασκευή, ότι η κάθε μερίδα φαγητού που δίνει ο Δήμος στους άπορους κοστίζει 15 € και ο ίδιος βρήκε προσφορά με 3 €, είχε κατηγορήσει ανοιχτά την πρώην Δημοτική Αρχή Βόλου ότι έκανε κομπίνα και έφαγαν ορισμένοι από αυτή τη σύμβαση.

Ο Απόστολος Παντσάς, φιλοξενούμενος στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή χαρακτήρισε τον δήμαρχο Βόλου ψεύτη και συκοφάντη, ενώ τόνισε ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε με τον ανάδοχο, μετά από Πανελλήνιο διαγωνισμό, η κάθε μερίδα κοστίζει 2,98 €. Μάλιστα τόνισε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ξεπέρασε και τον εαυτό της, καθώς η προηγούμενη σύμβαση που ίσχυε, πριν τη νέα, χρέωνε στον Δήμο 3,20 € για κάθε μερίδα φαγητού.

«Λάσπη του νέου δημάρχου»
Ο πρώην αντιδήμαρχος εκτίμησε ότι οι συνεργάτες του νέου δημάρχου συκοφαντούν και ο ίδιος μπαίνει στη διαδικασία να απαντά ή ότι του βάζουν «πεπονόφλουδες», ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο νέος δήμαρχος Βόλου «θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος Αχιλλέας ο Κλαζομένιος»!
Μιλώντας χθες το πρωί στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Απόστολος Παντσάς έκανε λόγο για λάσπη του νέου δημάρχου, τον οποίο συμβούλεψε να πάρει τη σύμβαση από το τμήμα Προμηθειών, για να διαπιστώσει ότι έγινε Πανελλήνιος διαγωνισμός, από τον οποίο προέκυψε ο μειοδότης, που πήρε και τη δουλειά.
Ο Απόστολος Παντσάς ήταν κατηγορηματικός ότι δεν διαμεσολάβησε κανείς για να κάνει καμία συνεννόηση και το απολύτως ψευδές και συκοφαντικό είναι αυτό το ποσό των 15 ε που ελέχθη, διότι η σύμβαση αναφέρει ότι η μερίδα για τη σίτιση στο σπίτι των ανήμπορων πολιτών και, κατ’ επέκταση, για τον ξενώνα των αστέγων, χρεώνεται στον δημοτικό προϋπολογισμό με 2,98 €, (χωρίς ΦΠΑ).
«Ο αριθμός και μόνο αυτός απαντά απόλυτα σ’ όλη την επιχείρηση λάσπης που μάλλον επιλέγει η νέα Δημοτική Αρχή, για να καλύψει το αρχικό χρονικό διάστημα που δεν έχει τίποτα να πει», δήλωσε ο Απόστολος Παντσάς.
Ο αντιδήμαρχος δήλωσε «μακάρι ο νέος δήμαρχος να βρει προσφορά με 2, με 1,5 και με 0,50 €, αλλά να είναι κάτι που να τρώγεται και να είναι διαιτητικά σωστό, όπως είναι αυτές οι μερίδες φαγητού».
Ο πρώην αντιδήμαρχος δήλωσε ότι θα δει το βίντεο της εκπομπής με τις δηλώσεις του κ. Μπέου και αφού μελετήσει πως εκφέρει την άποψή του, που επανέλαβε ότι είναι ψέμα και δυσφήμιση, θα αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του.

Η σύμβαση
Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε στις 15 Απριλίου 2014 μεταξύ του πρώην δήμαρχου Πάνου Σκοτινιώτη και εκπροσώπου της εταιρίας «Α. Χούτος επισιτιστικές επιχειρήσεις Α.Ε.», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αφορά την παροχή υπηρεσιών σίτισης (catering) για την κάλυψη αναγκών των δομών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, διάρκειας ενός έτους.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, η σίτιση αφορά 157 άπορους μη αυτοεξυπηρετούμενους και ΑμεΑ, με την αξία προμήθειας του φαγητού (ανά ημέρα και άτομο) να ανέρχεται σε 2,98 €, χωρίς ΦΠΑ. Το σύνολο της σύμβασης αφορά 47728 γεύματα για 157 άτομα επί 304 ημέρες και η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 160.719,27 € (142.229,44 € συν 18.489,83 € ΦΠΑ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.