Αχιλλέας Μπέος: «Αδιανόητο να υπάρχει διαμάχη μεταξύ Δήμου και ΟΛΒ»

Αδιανόητο χαρακτήρισε το γεγονός ότι υπάρχει δικαστική διαμάχη του Δήμου Βόλου με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε εθιμοτυπική συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του με τον πρόεδρο του ΟΛΒ Γιάννη Πρίγκο, ενώ εκτίμησε ότι θα βρεθεί λύση συνεργασίας, διότι το μέλλον ανήκει στην πόλη. Συνάντηση για να συζητηθούν αναλυτικά τα προβλήτα και να δοθούν λύσεις ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή, στις 11 το πρωί.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον κ. Πρίγκο, ο κ. Μπέος επισήμανε ότι με γνώμονα μέλλον της πόλης, συζητήθηκαν κάποια από τα θέματα που μας απασχολούν, σε νέο ραντεβού που θα γίνει στο γραφείο του προέδρου του ΟΛΒ την ερχόμενη Παρασκευή, θα γίνει αναλυτική συζήτηση για όλα τα ζητήματα και σε επίπεδο υπηρεσιών και θα ληφθούν αποφάσεις.
Αναφερόμενος στη δικαστική διαμάχη που έχει ο Δήμος Βόλου με τον ΟΛΒ ο δήμαρχος τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Πρίγκος, δεν έχουν καμία διάθεση αντιδικιών και κόντρας, διότι περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν, απ’ όσα μας χαρίζουν.
Ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι θα ενημερωθεί για τις διεκδικήσεις του Δήμου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άρσης της δικαστικής διαμάχης που υπάρχει. «Είναι αδιανόητο σε μια πόλη, ο ΟΛΒ και ο Δήμος Βόλου να έχουν τέτοια διαμάχη. Θεωρώ ότι πρέπει να βρεθεί λύση συνεργασίας, γιατί το μέλλον ανήκει στην πόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΟΛΒ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Γιάννης Πρίγκος τόνισε ότι είναι υποχρέωση ενός φορέα η συνεργασία – και ο ΟΛΒ το έκανε πάντα – «εάν υπάρχουν δικαστικές διαμάχες θα τις συζητήσουμε, θα τις δει και ο κ. δήμαρχος και, αν είναι εφικτό (κάτι που θα εκτιμήσουν οι νομικές υπηρεσίες), θα καταλήξουμε σε κάποιο αποτέλεσμα, ειδάλλως θα περιμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου για το για το θέμα της επιβολής των τελών». Η δικαστική διαμάχη του ΟΛΒ με τον Δήμο Βόλου αφορά τη διεκδίκηση τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, ανέφερε ο κ. Πρίγκος που πρόσθεσε ότι πρόθεση του ΟΛΒ είναι να λύνονται τα προβλήματα που υπάρχουν και να προχωράμε.

Ο πρόεδρος του ΟΛΒ επισήμανε ότι στη συνάντηση της Παρασκευής θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση και με υπηρεσιακούς παράγοντες για τα θέματα, με σκοπό να λυθούν όσα γίνεται και νομίζω μπορούν να λυθούν πολλά.
Επειδή, ο Βόλος θα διεκδικήσει τη Regatta του 2017, ο κ. Πρίγκος δήλωσε ότι ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι πρώτα πρέπει να τρέξει το ζήτημα ο Δήμος, διότι είναι θέμα της πόλης. Ο δήμαρχος δεν ήταν αρνητικός, ανέφερε, ο Δήμος να έχει εκπροσώπηση και το θέμα θα συζητηθεί την Παρασκευή στη συνάντηση που θα γίνει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.