Αχ. Μπέος: Τα έβαλε με τις μειοψηφίες για το βούλευμα που τον στέλνει σε δίκη!

Είπε στους συμβούλους να μη μιλάνε μέχρι... το 2019

Κόντρα ξέσπασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή συζήτηση που προκλήθηκε, από την απάντηση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου σε όσα δήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς και ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπατόλιας. Ο δήμαρχος, εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα βγει νικητής και τόνισε ότι 27 σύμβουλοι της πλειοψηφίας ενωμένοι θα προχωρήσουν το έργο που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή.

Όπως ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος, αν και πρόκειται για προσωπικό θέμα, μετά απ’ αυτά που είδα στον Τύπο, οφείλω να απαντήσω. Απευθυνόμενος προς τον Μ. Πατσιαντά του είπε ότι είναι λυπηρό ως έγκριτος νομικός να κάνει τέτοιες ερωτήσεις. «Αν γίνουν εκλογές, ο νόμος δεν μου στερεί το δικαίωμα να είμαι ξανά υποψήφιος. Ο κ. Χρονόπουλος στον Πύργο, έβαλε τρεις φορές υποψηφιότητα και βγήκε. Ο νόμος δεν απαγορεύει και δε στερεί το δικαίωμα σε κανέναν να κατέβει υποψήφιος», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, αν μετά τα ένδικα μέσα παυθεί από τα καθήκοντά του, θα προτείνει για δήμαρχο τον ίδιο και τον Απ. Παπατόλια, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να κάνουν κουμάντο, γιατί οι 27 σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα εξακολουθήσουν να προχωρούν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Ο δήμαρχος κατηγόρησε τον Απ. Παπατόλια, ότι προεκλογικά με φυλλάδια υπόσχονταν δύο γήπεδα 10.000 θέσεων και κορόιδευε τον κόσμο και συμπλήρωσε ότι οι Βολιώτες γνώριζαν ότι ο ίδιος είχε εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη και ενδεχομένως υπάρχει πρόβλημα με τη θέση του, παρόλα αυτά, τον επέλεξαν γιατί κουράστηκαν από το σάπιο πολιτικό σύστημα που οδήγησε την πόλη σε αδιέξοδο.
«Η Βολιώτισσα και ο Βολιώτης επέλεξαν να ψηφίσουν τη νέα Δημοτική Αρχή. Μέχρι το 2019 θα κάθεστε εκεί, θα ακούτε και δεν θα μιλάτε», είπε ο Αχ. Μπέος, απευθυνόμενος προς τις μειοψηφίες.

Μ. Πατσιαντάς: «Οι Βολιώτες δεν είχαν σαφή εικόνα»

Λαμβάνοντας ο λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς είπε ότι σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας και εξήγησε τι είπε στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» για το θέμα. Όπως ανέφερε, υπάρχει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα. Η παύση του δημάρχου από το αξίωμα, θα δημιουργήσει αδιέξοδο πολιτικό και ίσως να χρειαστεί να λυθεί με προσφυγή στη λαϊκή εντολή.
Ο κ. Πατσιαντάς επανέλαβε ότι το θέμα αφορά την πόλη και εκτίμησε ότι οι Βολιώτες δεν είχαν σαφή εικόνα για την υπόθεση του δημάρχου και δεν ήξεραν λεπτομέρειες, για το τι θα συνέβαινε αν παραπέμπονταν.

Ο Γ. Μουλάς απάντησε ότι όλα αυτά, ήταν σημαία στην προεκλογικά καμπάνια του ίδιου.
Τέλος ο Μ. Πατσιαντάς είπε προς τον δήμαρχο ότι δεν τον τιμά η δήλωση ότι η αντιπολίτευση δεν θα μιλά μέχρι το 2019, για να απαντήσει ο δήμαρχος ότι υπάρχει ελευθερία λόγου και δημοκρατία, αλλά το είπε με την έννοια ότι δεν αποφασίζει για τίποτα και το μόνο που κάνει είναι ενστάσεις.

Ν. Οικονόμου: «Δρομολογήστε εξελίξεις»
Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσα Οικονόμου, εκτίμησε ότι η έκδοση του βουλεύματος διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα στο Δήμο και είναι εξέλιξη που βάζει την πόλη σε περιπέτειες.

«Το πρόβλημα μετατρέπεται σε μείζον θέμα για το Δήμο και για την πόλη. Προεκλογικά λέγαμε ότι υπάρχει ζήτημα να διεκδικήσει κάποιος το Δήμο χωρίς να ξεκαθαρίσουν οι δικαστικές του περιπέτειες», ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι αρχή της θητείας, της Δημοτικής Αρχής (4 χρόνια ακόμη) και όποιες παρελκυστικές τακτικές ακολουθούνται, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Η Νατάσα Οικονόμου τόνισε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να είναι όμηρος αυτής της κατάστασης και δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή συζήτηση για το μέλλον, τόνισε ότι υπάρχει πολιτικό και ηθικό θέμα, ενώ πρότεινε να δρομολογήσει τις εξελίξεις, ο ίδιος ο δήμαρχος.

Μιτζικός: «Θα πάρουμε θέση όταν έρθει η ώρα»
Το γεγονός ότι η παράταξή του θα πάρει θέση για το βούλευμα όταν έρθει η ώρα, ανέφερε ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Μιτζικός, που πρόσθεσε ότι σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στις πολιτικές προεκτάσεις.
«Δεν βοηθάτε στο κλίμα της συζήτησης για να βρεθεί η καλύτερη λύση για την πόλη», ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι υποχρέωση του προέδρου να μην πολώνει το κλίμα.

Νάνος: «Να απόσχει από τα καθήκοντα»
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, επίσης διαπίστωσε ότι ο Γ. Μουλάς δεν λειτουργεί ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι ο κύριος υπεύθυνος για την εικόνα που παρουσιάζεται στις συνεδριάσεις.
Για το βούλευμα του δημάρχου, ανέφερε ότι πρόκειται για θέμα που έχει ηθική και πολιτική διάσταση με δεδομένο ότι είναι ο πρώτος δημότης της πόλης.
Τέλος, πρότεινε μέχρι να δημοσιευτεί η παύση των καθηκόντων του δημάρχου, να απέχει από τα καθήκοντά του ή να δρομολογήσει την αντικατάστασή του και εξέφρασε την ευχή δικαστικά να δικαιωθεί.

Απαντώντας στην κα Οικονόμου, ο δήμαρχος είπε ότι δεν είναι παρελκυστική τακτική το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος και τόνισε ότι η δική της δημοκρατική παράταξη βασίζεται σε νόμο που ψηφίστηκε για τη Χρυσή Αυγή και ότι ο ίδιος έχει καλούς συνηγόρους και θα δει τι θα κάνει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.