Βηματοδότες και στο Νοσοκομείο Βόλου εντός του 2016;

Και στο Νοσοκομείο Βόλου θα είναι δυνατή η τοποθέτηση μόνιμου βηματοδότη σε καρδιοπαθείς, που σήμερα αναγκάζονται να πηγαίνουν σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή έγκρισης από το ΕΣΠΑ αιμοδυναμικού εργαστηρίου και μονάδας στεφανιογραφίας, με τα οποία θα εξυπηρετούνται 600 άτομα ετησίως, όπως ανέφερε ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Αλέξανδρος Δούρας, που μίλησε στην ΕΡΑ Βόλου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου, πάνω από 100 άτομα το χρόνο στη Μαγνησία, χρειάζονται μόνιμο βηματοδότη, μία επέμβαση που μέχρι σήμερα γίνεται σε άλλα Νοσοκομεία εκτός Νομού.

Πλέον πριν το τέλος του 2016 θα είναι δυνατή μια τέτοια επέμβαση στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου εκπαιδεύεται ένας γιατρός, ένας ήδη διαθέτει τη σχετική εμπειρία και υπάρχει και ο ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός. Επιπλέον αν εγκριθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του αιμοδυναμικού εργαστηρίου και της μονάδα στεφανιογραφίας θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες περίπου 600 ασθενών το χρόνο που τώρα καταφεύγουν σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 10 χρόνια, ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που παθαίνουν έμφραγμα του μυοκαρδίου, από τα 65 χρόνια, έπεσε στα 60, λόγω πλειάδας παραγόντων που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και τον τρόπο ζωής τους. “Ο μέσος όρος από τα 65 χρόνια έχει πέσει στα 60, λόγω του ότι οι οι νέοι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις άγχους, δεν διατρέφονται σωστά, δεν αθλούνται, καπνίζουν και δεν κάνουν προληπτικές εξετάσεις” επισήμανε ο κ. Δούρας.

Επιπλέον ο κ. Δούρας ανέφερε ότι πάνω από 100 άτομα το χρόνο στη Μαγνησία, χρειάζονται μόνιμο βηματοδότη, μία επέμβαση που μέχρι σήμερα γίνεται σε άλλα Νοσοκομεία εκτός Νομού. Πλέον πριν το τέλος του 2016 θα είναι δυνατή μια τέτοια επέμβαση στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου εκπαιδεύεται ένας γιατρός, ένας ήδη διαθέτει τη σχετική εμπειρία και υπάρχει και ο ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός. Αν εγκριθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του αιμοδυναμικού εργαστηρίου και της μονάδα στεφανιογραφίας θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες περίπου 600 ασθενών το χρόνο που τώρα καταφεύγουν σε άλλα Νοσοκομεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.