Βολιώτες σταματούν τη θεραπεία τους λόγω έλλειψης χρημάτων για φάρμακα!

Για φάρμακο αξίας 47 ευρώ, ο ασφαλισμένος καλείται να πληρώσει 40 ευρώ και τα υπόλοιπα 7 το Ταμείο!

Βαθειά το χέρι στην τσέπη τους καλούνται να βάζουν πλέον οι ασφαλισμένοι, καθώς ολοένα και λιγότερα είναι τα χρήματα τα οποία καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία για την αγορά των φαρμάκων.
Είναι γεγονός, σύμφωνα με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών Μαγνησίας κ. Κ. Ματσιόλη που μίλησε στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ότι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες σταματούν, μειώνουν ή τροποποιούν από μόνοι τους πλέον τις φαρμακευτικές αγωγές που τους χορηγούν οι γιατροί, προκειμένου να μπορούν να γλυτώσουν κάποια χρήματα, εις βάρος όμως της υγείας τους.
Όπως τόνισε ο κ. Ματσιόλης, ο οποίος υπογράφει μαζί με άλλους δώδεκα συναδέλφους του, μια κοινή διαμαρτυρία για την υπέρογκη αύξηση των συμμετοχών στα φάρμακα, καθημερινά πλέον στα φαρμακεία της πόλης μας, πηγαίνουν συμπολίτες που ζητούν να εκτελεστεί αν είναι εφικτό, η… μισή συνταγή, ρωτώντας παράλληλα ποιο θα είναι το τελικό κόστος.

Άλλαξε το κόστος συμμετοχής
Είναι χαρακτηριστικά ορισμένα παραδείγματα που έκανε γνωστά ο κ. Ματσιόλης, αναφορικά με την υπέρογκη αύξηση στο ποσό πληρωμής των φαρμάκων από τους ασφαλισμένους, διερωτώμενος παράλληλα, ποια είναι τελικά η συμβολή του Ταμείου, το οποίο επίσης πληρώνουν οι ασφαλισμένοι.
Για συγκεκριμένο φάρμακο το ποσό συμμετοχής των ασφαλισμένων είναι 40 ευρώ και του ταμείου μόλις 7 ευρώ! Για άλλο σκεύασμα, ο ασφαλισμένος πληρώνει 18,16 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ συμβάλει με 7,71 ευρώ! Σε τρίτη περίπτωση φαρμάκου, ο ασφαλισμένος πληρώνει 16 ευρώ και το ταμείο 4,5 ευρώ…

Η.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.