Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας για τις άδειες των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ

Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με τις άδειες προηγουμένων ετών και το θέμα της αποζημίωσης, θα έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το ζήτημα τέθηκε, μετά από παρέμβαση του προέδρου του Δ.Σ. των Εργαζομένων Δημήτρη Κουτσιφέλη, που ζήτησε να δεσμευτεί η Επιχείρηση ότι θα επεξεργαστεί και θα συζητήσει το ζήτημα των αδειών των εργαζομένων. «Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι των τεχνικών τμημάτων έχουν άδειες παρελθόντων ετών, ενώ η νομοθεσία είναι σαφής. Πρέπει το θέμα να κλείσει», ανέφερε.

Απαντώντας, ο νομικός σύμβουλος Αντώνης Ξηρός, που ερευνά το θέμα και πρόκειται να φέρει τη γνωμοδότηση, τόνισε ότι διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν πολλά αιτήματα υπαλλήλων περί αποζημιώσεων αδειών προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Ξηρό, με τις αποφάσεις προηγούμενων Διοικήσεων της ΔΕΥΑΜΒ υπήρχε πλήρης ασάφεια με το νομικό καθεστώς το νομικό και υπάρχουν αποφάσεις προηγούμενων ΔΣ που παραπέμπουν στην κατάσταση υπαλλήλων ΟΤΑ, που δεν έχει εφαρμοστεί στη ΔΕΥΑΜΒ. Πρόσθεσε δε ότι επειδή η ΔΕΥΑΜΒ είναι Επιχείρηση ΝΠΙΔ ειδικού σκοπού άρα εφαρμόζονται οι διατάξεις του κοινού εργατικού δικαίου.

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ, επισήμανε ότι έγιναν διαδικασίες για να αποζημιωθούν άδειες παρελθόντων ετών και το ελεγκτικό συνέδριο αποφάσισε ότι οι άδειες μεταφέρονται στα επόμενα έτη. «Όμως αυτό δεν ισχύει για εμάς και κακώς το ελεγκτικό συνέδριο πήρε αυτή την απόφαση», ανέφερε.
Τέλος, σημείωσε ότι από τη Γενική Διεύθυνση του ζητήθηκε να γνωμοδοτήσει και μέχρι το επόμενο Δ.Σ. θα υπάρχει εισήγηση για να διευθετηθεί το θέμα των αδειών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.