Γ. Μουλάς: «Άνθρακας ο θησαυρός της μήνυσης»

Σε δήλωσή του για τη μήνυση που κατέθεσαν και σε βάρος του, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, αναφέρει:

«Πληροφορήθηκα για την μήνυση και το περιεχόμενο της από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και κυριολεκτικά ξεκαρδίστηκα στα γέλια. Διερωτώμαι όμως, είναι δυνατόν έγκριτοι συμπολίτες δημοτικοί σύμβουλοι να «κάνουν τέτοιες πατάτες»;
Και όμως είναι! Φαίνεται από την εμπάθεια του περιεχομένου της μήνυσης, στο οποίο ούτε ένα στοιχείο δεν στέκει νομικά. Τουφεκιές στον αέρα προς δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Προφανής ο σκοπός, να γίνουν κάποια πρωτοσέλιδα και παραπολιτικά σχόλια, ταυτόχρονα δε, η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων χωρίς έρεισμα.

Όσον αφορά τις καταγγελίες, θα επαναλάβω, προς εμπέδωση ορισμένων, τα παρακάτω, που τυγχάνουν και απάντηση στις ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες: -1) Ο κ. Αχιλλέας Μπέος είναι Δήμαρχος Βόλου σε αργία ενώ ο κ. Θάνος Θεοδώρου είναι Αντιδήμαρχος. Αν αυτό δεν είναι σε θέση κάποιοι να χωνέψουν δεν μπορούμε να κάνομε τίποτα.
-2) Ο τίτλος του Δημάρχου, Υπουργού και άλλων σχετικών είθισται να χρησιμοποιείται από το κοινό και μετά το πέρας της άσκησης των καθηκόντων, τούτο δε, δεν αποτελεί αδίκημα. Πολύ περισσότερο για τον κ. Α. Μπέο, που εξακολουθεί να είναι Δήμαρχος Βόλου σε αργία και δεν υπάρχει αυτή την χρονική στιγμή άλλος Δήμαρχος, παρά μόνον ο αντικαθιστών αυτόν Αντιδήμαρχος. Επομένως, πολύ σωστά κάνω εγώ και όσοι άλλοι να τον αποκαλούμε Δήμαρχο. Άλλωστε τον τίτλο αυτόν θα έχει για πάντα.

-3) Ο κ. Αχιλλέας Μπέος είναι αρχηγός και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης Νέα Εποχή Νέο Ξεκίνημα, που διοικεί τον Δήμο Βόλου. Στα πλαίσια της λειτουργίας πολιτικά της παράταξης έχει τον κύριο λόγο αλλά δεν ασκεί υπηρεσιακά καθήκοντα. Καλώς κάνει και συνεργάζεται με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του. Κανείς δεν το απαγορεύει.

-4) Βάσει της απάντησης, που έλαβα, μετά από έγγραφο ερώτημά μου, από την Νομική Εταιρεία, με την οποία συνεργάζεται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο κ. Μπέος δύναται να λαμβάνει τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο σαν απλός πολίτης. Κανείς δεν μπορεί να του στερήσει αυτό το αυτονόητο δικαίωμα.
Με τα λίγα αυτά στοιχεία, που αντιπαραθέτω, αντιλαμβάνεται κανείς το αστείο της μήνυσης, που κατετέθη και που, με πομπώδη τρόπο, κοινοποιήθηκε με συνέντευξη Τύπου. «Άνθρακες ο θησαυρός» για άλλη μία φορά. Το μόνο, που επιτυγχάνουν οι μηνυτές είναι η αυτογελοιοποίηση για μία ακόμη φορά. Δεν πιστεύω, ότι θα υπάρχει πλέον άνθρωπος στο Βόλο, που θα τους παίρνει σοβαρά.

Επισημαίνω, ότι με τα τερτίπια τους, πέραν της θυμηδίας, που προκαλούν τόσο στο Βόλο όσο και πανελληνίως, θα ήταν προτιμότερο να αναλάβουν ενεργότερο ρόλο την ερχόμενη Κυριακή των Αποκριών στη παραλία, επειδή στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ο κόσμος έχει ανάγκη από γέλιο και όπως φαίνεται από την μήνυση τους, μπορούν να το προσφέρουν άφθονο στο κοινό του Βόλου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.