Δεν υπογράφουν την αξιολόγηση οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Αρνούνται να υπογράψουν τα έντυπα αξιολόγησης οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου, οι οποίοι, σε έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε σήμερα 18/07/2014, το σώμα εξουσιοδότησε ομόφωνα τον πρόεδρο Γιάννη Γιαννακό, να παραλάβει τα έντυπα αξιολόγησης.

«Κανείς μας δεν υπογράφει την εργασιακή του καταδίκη και δεν παζαρεύει την επαγγελματική του αξιοπρέπεια», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, που ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν ενωτικά και μαζικά τις δράσεις τους για την ακύρωση της ποσόστωσης της αξιολόγησης και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους αι όλοι μαζί θα νικήσουν.

Σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων επισημαίνεται ότι η ποσόστωση αποτελεί «καρμανιόλα» του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας και Πρόνοιας και υποθηκεύει τον μισθό και την εργασία τους.

Όπως αναφέρουν, το συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης κρίνει τιμητικά και όχι διορθωτικά τους εργαζόμενους χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, την έλλειψη προσωπικού και τις ιδιαιτερότητες με τις οποίες αναπτύχθηκε ο Υγειονομικός χάρτης της χώρας. Το 15% κατατάσσεται υποχρεωτικά κάτω από τη βάση με κίνδυνο να τεθεί σε κινητικότητα και συστήνει νέα δεξαμενή διαθεσιμοτήτων- απολύσεων. Επίσης εκκρεμεί και το νέο «Μισθολόγιο» με την καθιέρωση του «ατομικού μισθού» με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Διαφωνούμε με την αυθαίρετη απόφαση του νόμου 4250/2014 να κριθούμε με ποσόστωση και 76 συνάδελφοι μας ενδεχομένως να υποστούν αυτού του είδους τις κυρώσεις», υπογραμμίζεται στο δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.