Διερευνητικές ματιές … έριξαν κατά κύριο λόγο χθες το πρωί οι καταναλωτές στα καταστήματα του Βόλου, με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων.
Σύμφωνα με συμπολίτες εμπόρους, χθες το πρωί, υπήρξε μια κίνηση, όπως και το προηγούμενο Σάββατο, όπου κατά κύριο λόγο οι καταναλωτές, είδαν τιμές αλλά και προϊόντα, που θα ήθελαν να αγοράσουν με εκπτωτική τιμή.
Οι εκπτώσεις, στα καταστήματα της πόλης, θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, ενώ όπως είπε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κ. Τσέλιος, οι έμποροι είναι έτοιμοι να διαθέσουν όπως πάντα τα προϊόντα τους στους καταναλωτές, στις καλύτερες τιμές, σημειώνοντας ωστόσο, ότι όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο γίνονται εκπτώσεις, τόσο εκφυλίζεται ο θεσμός, μιας και σχεδόν όλο το χρόνο πλέον… γίνονται εκπτώσεις και προσφορές.
Σημείωσε ότι η αγορά θα μείνει ανοικτή την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιανουαρίου, καθώς είναι μία από τις επτά Κυριακές που ορίζει ο νόμος.
Οι εκπτώσεις
Οι χειμερινές εκπτώσεις, θα διαρκέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, βάσει του άρθρου 15 του ν. 4177/13, οι περίοδοι των εκπτώσεων για το 2016 έχουν ως εξής: Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι είναι από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τετάρτη 10 Μαΐου και από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.
Τέλος, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για το 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές, 17 Ιανουαρίου, 24 Απριλίου, 8 Μαΐου, 17 Ιουλίου, 6 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.































