Δρόμοι Συνεργασίας: Ανησυχία για το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΡΓΗΛ

Μικρή ταλαιπωρία και αναμονή για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους
Κάνει λόγο για ύποπτη σιωπή του Αχ. Μπέου για τη δημοτική περιουσία

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα μέλη της Δημοτικής Κίνησης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης» αρνούνται να αποδεχτούν το ρόλο και τη λογική λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ, όπως τονίστηκε κατά την τελευταία γενική συνέλευση της παράταξης, ενώ εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και έγινε λόγος για «ύποπτη σιωπή αυτοδιοικητικών δυνάμεων και ιδιαίτερα του λαλίστατου κατά τα άλλα Αχιλλέα Μπέου και της παράταξης του» για το θέμα. Επίσης, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για το ζήτημα της λειψυδρίας και το μεγάλο θέμα της ΔΕΥΑΒ-ΕΡΓΗΛ και η δημοτική κίνηση ζητά να γίνει πλήρης και εξονυχιστικός έλεγχος ώστε με διαφάνεια να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, τα μέλη της παράταξης είναι αντίθετα και καταδικάζουν κάθε προσπάθεια για ξεπούλημα δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, που επιχειρείται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων, προς όφελος των δανειστών και λίγων ιδιωτών.

«Συγκεκριμένα για την περιοχή που βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Βόλου, με κωδικό ΑΒΚ 371/374, δηλαδή για την περιοχή «Πευκάκια» προτρέπουμε τους “φωστήρες” της “ανάπτυξης” να μην τολμήσουν ούτε να σκεφτούν την “αξιοποίηση” βλέπε ξεπούλημα μιας αρχαιολογικής περιοχής με ιδιαίτερη ομορφιά, αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας και της ιστορίας της πόλης μας», αναφέρουν οι «Δρόμοι Συνεργασίας».

Επίσης, συζητήθηκε το πλαίσιο και λήφθηκαν αποφάσεις για την πλήρη μελέτη και αντιμετώπιση του ζητήματος σε συνεργασία και με άλλες αυτοδιοικητικές, πολιτικές, κοινωνικές δυνάμεις, ενεργούς πολίτες και επιστημονικούς φορείς.

«Προς το παρόν αυτό που κατ’ αρχήν επισημαίνουμε είναι η ύποπτη σιωπή αυτοδιοικητικών δυνάμεων και ιδιαίτερα του λαλίστατου κατά τα άλλα δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και της παράταξης του», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Επίσης, στη συνέλευση, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για το ζήτημα της λειψυδρίας και το μεγάλο θέμα της ΔΕΥΑΒ-ΕΡΓΗΛ.

Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των Δρόμων Συνεργασίας Ανατροπής & Αλληλεγγύης ζητά να γίνει πλήρης και εξονυχιστικός έλεγχος ώστε με διαφάνεια να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει.
«Με κανένα πρόσχημα δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΥΑΒ και γενικότερα το νερό ως κοινωνικό, δημόσιο αγαθό. Αν κάποιος απεργάζεται τέτοια “σκοτεινά” σενάρια να ξέρει θα έχει να αντιμετωπίσει την δημοτική μας κίνηση και όλο τον Βολιώτικο λαό», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.