Δυναμικό το ξεκίνημα για την ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου

Δυναμική αρχή θα κάνει η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) Βόλου, τη χρονιά που έρχεται, τόσο σε προγράμματα σπουδών, όσο και σε δυναμικό σπουδαστών, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τη μεταστέγαση της σχολής στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού στη Ν. Ιωνία (θα λειτουργεί απογευματινές ώρες σε αίθουσες του 2ου ΕΠΑΛ).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί ο διευθυντής του παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου Σωκρ. Σαβελίδης, η αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή και ο επιστημονικός υπεύθυνος όλων των παραρτημάτων ΑΣΠΑΙΤΕ Σπ. Πανέτσος, έκαναν αναφορά στα νέα προγράμματα σπουδών που εισάγονται φέτος στο παράρτημα του Βόλου.

Ο Σωκρ. Σαβελίδης, αναφέρθηκε στη ραγδαία αύξηση του παραρτήματος το τελευταίο εξάμηνο, το οποίο καταδεικνύεται τόσο από τον τριπλασιασμό των φοιτητών, όσο και από το νέο πρόγραμμα Συμβουλευτικής – ΠΕΣΥΠ το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί από φέτος στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος όλων των παραρτημάτων ΑΣΠΑΙΤΕ Σπ. Πανέτσος ευχαρίστησε το Δήμο Βόλου για τη συνεργασία του και αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου. Όπως τόνισε, η ναυαρχίδα του προγράμματος σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι το ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης, μέσω του οποίου οι σπουδαστές λαμβάνουν πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης το οποίο είναι αναγκαίο για να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και στον πίνακα αναπληρωτών. Επίσης, αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα συμβουλευτικής – ΠΕΣΥΠ που θα λειτουργήσει από φέτος στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, το πιστοποιητικό του οποίου λειτουργεί συμπληρωματικά στο πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης καθώς οι κάτοχοι του πιστοποιητικού ΠΕΣΥΠ μπορούν να το αξιοποιήσουν στον τομέα της συμβουλευτικής, λαμβάνεται υπόψη στις κρίσης και μπορεί να το αξιοποιήσουν ώστε να ασκήσουν το επάγγελμα της συμβουλευτικής ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο κ. Πανέτσος διευκρίνισε ότι για να λάβει κάποιος το πιστοποιητικό συμβουλευτικής απαιτούνται περισσότερες προϋποθέσεις όπως οι 300 ώρες πρακτικής άσκησης σε φορέα συμβουλευτικής. Για την εξέλιξη των προγραμμάτων αυτών σε μεταπτυχιακά, βρίσκεται στη φάση της υπογραφής στο υπουργείο Παιδείας και έχουν λάβει το πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης και επιθυμούν, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που είναι διετές στο δεύτερο έτος, παρακολουθώντας τρία μαθήματα και εκπονώντας μία πτυχιακή εργασία. Παράλληλα, τόνισε στόχος είναι και ένα τρίτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Αρχές Νοεμβρίου ξεκινά η χρονιά
Ο κ. Πανέτσος διευκρίνισε ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 28 Αυγούστου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα, και στην περίπτωση που οι αιτήσεις είναι πιο πολλές από τις θέσεις που προβλέπονται, τότε γίνεται ηλεκτρονική κλήρωση.

Η κλήρωση (αν οι αιτήσεις υπερβούν τις 200 που προβλέπονται) έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια όσοι επιλεγούν μέχρι αρχές Οκτωβρίου να στείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (το πτυχίο τους και την απόδειξη πληρωμής στην τράπεζα) και το πρόγραμμα σπουδών ξεκινά στις 3 Νοεμβρίου.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος εκτίμησε ότι ενώ άλλες χρονιές για 70 θέσεις στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, υποβάλλονταν περίπου 500 αιτήσεις, τώρα που οι θέσεις είναι 200, εκτίμησε ότι οι αιτήσεις θα είναι πολύ περισσότερες.
Οι προϋποθέσεις για να υποβάλλει κάποιος αίτηση στην ΑΣΠΑΙΤΕ είναι, να είναι πτυχιούχος ΑΕΙ – ΤΕΙ και το κόστος που επιβαρύνεται ο υποψήφιος είναι 35 ευρώ για να υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση(το ποσό το πληρώνει στην τράπεζα πριν υποβάλλει την αίτηση) και για να φοιτήσει 600 € ανά έτος.

Ο κ. Πανέτσος διευκρίνισε ότι στους σχεδιασμούς είναι το κόστος για τα μεταπτυχιακά προγράμματα να είναι χαμηλά, ενώ τόνισε ότι η παρακολούθηση στα μαθήματα είναι υποχρεωτική τρεις φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες (4 το απόγευμα ως 8 το βράδυ).

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, συνεχάρη τη Διεύθυνση και το προσωπικό της σχολής, δήλωσε ότι η λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο έχει ιδιαίτερη σημασία για το Δήμο Βόλου.
Όπως ανέφερε, τα νέα τμήματα θα δώσουν νέα πνοή και η μεταστέγαση σε νέο κτίριο θα αποτελέσει πόλο έλξης για νέους φοιτητές. Τέλος διαβεβαίωσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό της ΑΣΠΑΙΤΕ για ότι χρειαστεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.