ΕΚΒ: Ισχυρή νομική θωράκιση η απόφαση για το ΣΥΡΜΑ

Ισχυρή νομική θωράκιση για συνέχιση του απεργιακού τους αγώνα απέκτησαν, μετά τους απεργούς του ΙΜΑΝΤΑ, και οι εργαζόμενοι στο ΣΥΡΜΑ, καθώς, μέσα σε ένα 24ωρο, η Δικαιοσύνη απέρριψε όλες τις θρασύτατες αξιώσεις της Εταιρίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

“Οι διαδοχικές αυτές πολύ σημαντικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Βόλου συνιστούν τις πρώτες ηχηρές και θαρραλέες θεσμικές ενστάσεις απέναντι στη μέχρι τώρα μνημονιακή λαίλαπα που σάρωνε τα εργατικά δικαιώματα και μετέτρεπε τους ανθρώπους σε αριθμούς δίχως αξία. Για τούτο, και αποτελούν ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια των πληττόμενων εργαζόμενων, που, πλέον, αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι και εγκαταλελειμμένοι, έρμαια στον κάθε ασύδοτο και ωμό εργοδότη!”, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το ΕΚΒ χαιρετίζει και τη νέα απόφαση της Δικαιοσύνης και επανεκφράζει την αμέριστη στήριξή του στους απεργούς συναδέλφους σε ΙΜΑΝΤΑ και «ΣΥΡΜΑ», που αποκτούν τώρα τα ισχυρά νομικά και ηθικά κίνητρα για να παλαίψουν ακόμη πιο αποφασιστικά για τη διασφάλιση της δουλειάς και της αξιοπρέπειάς τους.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος
Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος χαιρετίζει την απόφαση της Δικαιοσύνης να δικαιώσει και τους εργαζόμενους της ΣΥΡΜΑ, μετά τους εργαζόμενους στην ΙΜΑΣ, κρίνοντας ότι η απεργία τους δεν είναι παράνομη όπως επεδίωκε η διεύθυνση του εργοστασίου.

Όπως αναφέρει, οι εργαζόμενοι συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους κι έχοντας την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, στο τέλος θα δικαιωθούν. Αυτή η μοναδική στα εργατικά χρονικά νίκη του εργατικού κόσμου είναι πάνω απ’ όλα μια νίκη ενάντια στον φόβο, που με δεξιοτεχνία καλλιεργεί αυτή η κυβέρνηση, για να περάσει τα πιο αντεργατικά μέτρα που επιβλήθηκαν ποτέ σε λαό της Ευρώπης στα σύγχρονη ιστορία.
«Είναι μια νίκη που μας γεμίζει με δέος, γιατί μας φέρνει πιο κοντά στο προδιαγεγραμμένο τέλος της σκοτεινής εποχής των κατάφορων αδικιών σε βάρος των πολιτών που εγκαινίασαν τα Μνημόνια», τονίζει ο βουλευτής.

Συλλογική κουζίνα την Κυριακή
Με απόφαση της χθεσινής ανοικτής Συνέλευσης ο Χώρος Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών, σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης προς τους απεργούς εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ, διοργανώνει συλλογική κουζίνα, έξω από το εργοστάσιο, την Κυριακή 14/9, στη 1 το μεσημέρι.

Συμπαράσταση Σωματείων
Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος σε ανακοίνωσή της συγχαίρει την αταλάντευτη στάση του Σωματείου που πέρα και έξω από μικροπαραταξιακές και ιδεολογικές αντιλήψεις, ενώθηκαν στον αγώνα για το συνολικό συμφέρον και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου που βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους και στήριξαν δυναμικά τον αγώνα τους.
Όπως αναφέρει, ο εγωκεντρισμός, η αμετροέπεια, η αλαζονεία και η αναλγησία των διοικούντων της εταιρείας, η λογική του αποφασίζω και διατάζω, η καταχρηστική επίκληση του διευθυντικού δικαιώματος, η προκλητικά αντεργατική συμπεριφορά δεν μπορούσε να δικαιωθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη, όπως και έγινε. Το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μια εταιρεία που είναι κερδοφόρα ακόμη και στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Τη συμπαράστασή τους στους απεργούς των βιομηχανιών ΙΜΑΣ και ΣΥΡΜΑ εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ), τα Σωματεία Εργαζομένων στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας, το Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.