Εκδήλωση για το άγχος στις εξετάσεις από το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το απόγευμα της Κυριακής στο κτίριο Παπαστράτος του Π.Θ.

Ανοιχτή ομιλία με θέμα «Άγχος και Σχολικές Εξετάσεις» θα γίνει με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου, την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου θα μπορέσουν οι υποψήφιοι να μάθουν σημαντικές πληροφορίες, ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων, τον Ιούνιο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν προτάσεις για τη διαχείριση του άγχους, θα δοθούν διατροφικές συμβουλές και θα γίνει ανοικτή συζήτηση και για το λόγο αυτό δόθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, όπου οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν και στοιχεία για την τριετή λειτουργία του.

Η πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, φιλόλογος Αμαλία Κορδάτου, ανέφερε ότι το φροντιστήριο λειτουργεί τρία χρόνια και πρόσθεσε ότι τη σχολική χρονιά 2015-16 φοιτούν 120 μαθητές, ενώ 48 δίνουν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις. Η ίδια είπε ακόμη ότι 40 καθηγητές αδιόριστοι, παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για να βοηθήσουν τους μαθητές που αδυνατούν οικονομικά να παρακολουθήσουν ιδιωτικά φροντιστήρια.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, ανέφερε η κα Κορδάτου, αποτελεί πρότυπο Πανελλαδικά και ότι εθελοντές διαμορφώνουν οι ίδιοι τους χώρους ώστε να μετατραπούν σε αίθουσες διδασκαλίας.

Ο φιλόλογος Κων. Παρίσης είπε ότι οι εθελοντές καθηγητές συμμερίζονται την αγωνία των υποψηφίων στις εξετάσεις μαθητών και τους παρέχουν βοήθεια, ενώ αναφέρθηκε και στην εκδήλωση της Κυριακής στην οποία θα μιλήσουν οι κ.κ. Δημ. Τσουκάλης, Στ. Κατσούρας και Στεφ. Γεωργαδάκης.

Ο ψυχολόγος Δημ. Τσουκάλης είπε ότι στην εκδήλωση θα δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά και γονείς για να κατανοήσουν τον ψυχισμό τους.
Τέλος ο Στεφ. Γεωργαδάκης, διαιτολόγος – διατροφολόγος, θα ενημερώσει πόσο βοηθάει η διατροφή έναν υποψήφιο και πρόσθεσε ότι η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση καταπραΰνει το άγχος και βοηθά τη μνήμη.
Ο ίδιος ανέφερε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα για έναν υποψήφιο και πρέπει να είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες ώστε να έχει ενέργεια ο μαθητής , ενώ σ τη διατήρηση της μνήμης συμβάλλει η λήψη λιπαρών οξέων Ω3 και Ω6, που περιέχονται σε παχιά ψάρια (σολομό, ξιφία, σαρδέλα).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.