Βραδιά γεμάτη αναμνήσεις για την αξιόλογη και πολύπλευρη δράση της Ελένης Παντή – Βανέζη ως έφορος, πρόεδρος, αρχηγός, στέλεχος και οδηγός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαίου το βράυ στο Σπίτι της Οδηγού στο Βόλο.
Η αφιερωματική βραδιά διοργανώθηκε από το Δ.Σ. του Τ.Τ. Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και την Ομάδα Συνεργασίας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων από τότε που η Ελένη Παντή – Βανέζη αθόρυβα και αξιοπρεπώς έφυγε αφήνοντας παρακαταθήκη το ήθος, τη συνέπεια, τις γνώσεις και την εμπειρία της.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «την εκδήλωση για την Ελένη Παντή – Βανέζη άνοιξε η πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Αφροδίτη Καπουρνιώτη – Πουρναράκη η οποία μίλησε ως εξαδέλφη, συμμαθήτρια, φίλη και οδηγός που ήταν μαζί της αναφερόμενη σε κοινές στιγμές και δράσεις που χαράχθηκαν για πάντα στο νου και την καρδιά τους. Για τη Ελένη ως οδηγό σε κατασκήνωση μίλησε η τότε αρχηγός της Κάτια Ζαράρη – Λυκιαρδοπούλου. Ακολούθησε η Άρτεμης Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» που μίλησε για την Ελένη Παντή – Βανέζη για τα κοινά μαθητικά χρόνια ως συμμαθήτριά της. Στη συνέχεια μίλησε η πρώην Έφορος Μαίρη Καλτσογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία και συνέργεια που είχαν, στη θέση και στάση απέναντι σε θέματα σημαντικά και ουσιαστικά ενώ η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο Δ.Σ. του Τ.Τ.Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Ροσσάνα Πώποτα μίλησε για την αρχηγό στην ομάδα των Μεγάλων Οδηγών, για όλα όσα έγιναν στη δημιουργία της πρώτης ομάδας Μεγάλων Οδηγών στο Βόλο που συγκρότησε η Ελένη Παντή – Βανέζη και από τότε λειτουργεί με τους ίδιους στόχους για δράση, εκπαίδευση, επιμόρφωση, συναδέλφωση και εθελοντισμό. Στο τέλος, η Δέσποινα Κώσταινα συνάδελφος στον εργασιακό χώρο αναφέρθηκε στη φιλική σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους και εξελίχθηκε σε στενότερη καθώς η Ελένη Παντή – Βανέζη εκτός από συνάδελφο και φίλη και την έκανε και Οδηγό για πάντα.
Η βραδιά έκλεισε με την προβολή μαγνητοσκοπημένων στιγμών από την εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Οδηγισμού στο Βόλο καθώς και από την εκδήλωση για τη Νίκη Σαμαρά. Κοινή διαπίστωση όσων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης και τιμής ήταν η ανυπέρβλητη αξία της Ελένης Παντή – Βανέζη και η συμβολή της στην ανάδειξη του Οδηγικού Πνεύματος ως πυξίδα ζωής, ως τρόπος αντίληψης και δράσης. Δέσμευση όλων ήταν η τήρηση όλων όσων η Ελένη υποστήριξε και προώθησε. Διαπίστωση καταληκτικά όλων ήταν ότι οι άνθρωποι που αξίζουν ποτέ δεν ξεχνιούνται. Στην εκδήλωση εκτός των παλιών και νεότερων Οδηγών παραβρέθηκαν ο σύζυγος και η κόρη της Ελένης Παντή Κυριάκος και Βάλια Βανέζη, ο αδελφός και η γυναίκα του Αλέξανδρος και Μαρία Παντή καθώς και ο αδελφός του άνδρα της και η γυναίκα του Μιχάλης και Μαρία Βανέζη».































