ΕΛΜΕ: Το ΠΥΣΔΕ να ανακαλέσει τον πίνακα υπεραριρθμιών

Με αφορμή την ανακοίνωση από το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας της ονοματιστικής κατάστασης που περιλαμβάνει κοντά 250 εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας που εκείνο κρίνει ως υπεράριθμους, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας επισημαίνει ότι αυτοί οι μακροσκελέστατοι πίνακες υπεράριθμων επιτείνουν την ανασφάλεια, την εργασιακή αβεβαιότητα, και ασκούν ψυχολογική βία στους εκπαιδευτικούς και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που απουσιάζουν από το χώρο εργασίας τους.

«Σε συνδυασμό με την «αξιολόγησή» τους, επιχειρούν να κάμψουν κάθε αντίσταση του εκπαιδευτικού, να επιβάλλουν στα σχολεία τη σιγή του τρόμου. Το μνημονιακό καθεστώς όλα αυτά τα χρόνια έχει στοχοποιήσει και τη Δημόσια παιδεία και υλοτομεί συστηματικά το βασικό της κορμό, δηλαδή τον Έλληνα εκπαιδευτικό», επισημαίνει η ΕΛΜΕ.

Η ΕΛΜΕ θεωρεί καταχρηστική τη δημοσιοποίηση του πίνακα των «υπεραρίθμων» εκπαιδευτικών ειδικά στην εποχή εργασιακής ανασφάλειας και κακόβουλων, για το Δημόσιο Σχολείο, πολιτικών και καλεί το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας να ανακαλέσει τον δημοσιευμένο Πίνακα, να διορθώσει τα σοβαρότατα λάθη που οδήγησαν στη σύνταξή του, να τον προσαρμόσει στια πραγματικές ανάγκες των Σχολείων με γνώμονα τη βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού και τη λειτουργικότητα των Σχολείων και τότε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς υπηρεσιακά και μόνο.

Τέλος, καλεί τους εκπαιδευτικούς, εάν δεν υπάρχει προοπτική για άρση υπεραριθμίας να μην υποβάλλουν αιτήσεις, αλλά μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις για κάθε άδικη αντιμετώπισή τους και να ενημερώσουν την ΕΛΜΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.