Ενδεχόμενο απολύσεων και κακής λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ

Καμπανάκι κρούει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Επιχείρηση

Ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα αυτή την περίοδο είναι ο περιβόητος έλεγχος των μετατροπών συμβάσεων που αφορά σε 58 εργαζόμενους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, “σημειώνουμε για το θέμα αυτό, ότι οι μετατροπές συμβάσεων στη ΔΕΥΑΜΒ, πραγματοποιήθηκαν είτε μετά από αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ και έλεγχο του ΑΣΕΠ, είτε μετά από αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ και έλεγχο των αρμοδίων κρατικών οργάνων πριν την ύπαρξη του ΑΣΕΠ.
Είναι απολύτως προφανές, ότι ο έλεγχος που αποπειράται η κυβέρνηση, μέσω της αλλαγής των κριτηρίων που ίσχυαν για τις μετατροπές όταν έγιναν, το μόνο που εξυπηρετεί είναι το γέμισμα του καλαθιού των απολύσεων, που έχει υποσχεθεί στην Τρόϊκα.
Δεν κατανοούμε την βεβιασμένη αποστολή στοιχείων, με την παρέμβαση του αντιπροέδρου, ενώ καλά καλά δεν είχαν αποσταλεί οι διευκρινήσεις που είχε ζητήσει η υπηρεσία από τις αρμόδιες αρχές.
Σημειώνουμε (προς αποφυγή παρεξηγήσεων), ότι οι αντιρρήσεις μας, δεν αφορούν στον έλεγχο της πλαστότητας των πτυχίων κλπ, όπως ανακριβώς και για προφανείς σκοπούς ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά στην επιχειρούμενη αλλαγή των κριτηρίων πρόσληψης.
Στο θέμα αυτό, η εξέλιξη του οποίου κατά τις προθέσεις της κυβέρνησης, θα οδηγήσει δεκάδες συναδέλφους μας στην ανεργία και την ίδια τη ΔΕΥΑΜΒ σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα της ιδιωτικοποίησης, είμαστε κάθετοι και θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την πρόσβαση των επιθεωρητών του Μητσοτάκη, στα στοιχεία των φακέλων των συναδέλφων μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.