Εννέα ειδικότητες θα λειτουργήσουν τη νέα χρονιά στο Δημοτικό ΙΕΚ

Αρχίζουν οι εγγραφές

Αρχίζουν την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014 οι εγγραφές στο Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου) για την εκπαιδευτική περίοδο 2014 – 15.

Φέτος θα λειτουργήσουν οι 9 ειδικότητες:

1. Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων
2. Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων
3. Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος & Υποδήματος – Σχεδιαστής Μόδας
4. Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος & Σχεδιασμού Κοσμήματος
5. Συντηρητής Έργων Τέχνης & αρχαιοτήτων
6. Τέχνη Φωτογραφίας
7. Κεραμική Τέχνη
8. Τεχνικός Μαγειρικής – Αρχιμάγειρας (chef)
9. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης Βόλου είναι το μοναδικό Δημοτικό Ι.Ε.Κ στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1995 και είναι η συνέχεια της παλιάς Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Δήμου Βόλου, που ιδρύθηκε το 1986. Σήμερα ενταγμένη στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ συνεχίζει να δίνει τον επαγγελματικό προσανατολισμό σε πολλούς νέους όχι μόνο της πόλης του Βόλου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Υψηλού επιπέδου επαγγελματικές σπουδές και στις 9 ειδικότητες, επίσημο κρατικό τίτλο σπουδών, αναβολή στράτευσης, μεγάλο ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης είναι τα συστατικά που χαρακτηρίζουν την 28χρονη επιτυχημένη πορεία του Δημοτικού Ινστιτούτου Βόλου. Τα τελευταία τρία χρόνια, με απόφαση του Δ.Σ της ΚΕΚΠΑ_ΔΙΕΚ εφαρμόζεται κοινωνικό τιμολόγιο στα δίδακτρα των σπουδαστών για την διευκόλυνση των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειακών.
Λειτουργεί στο καλαίσθητο κτίριο 2.400 τ.μ. της περιοχής Οξυγόνου (βιομηχανικό κτίριο που ανακαινίστηκε από τον Δήμο Βόλου για να στεγάσει τις λειτουργίες του Ι.Ε.Κ) με εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας και χώρο εκδηλώσεων. Όπως είναι γνωστό, από το τέλος της σχολικής χρονιάς και ως το τέλος των εγγραφών, λειτουργεί η Ετήσια Έκθεση των σπουδαστών στους χώρους του Ι.Ε.Κ, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να δουν το επίπεδο των σπουδαστικών εργασιών και να επιλέξουν πιο ώριμα και συνειδητά την ειδικότητα που θα παρακολουθήσουν.

Τα προγράμματα σπουδών, συνδέουν τα μαθησιακά αποτελέσματα με Πιστωτικές Μονάδες σε εφαρμογή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και του European Credit System for Vocational and Education and Training ECVET, επιτρέπει την αντιστοίχηση των αποκτούμενων προσόντων και την ισοτιμία σπουδών, όσο και την κινητικότητα μεταξύ διαφόρων εκπαιδευτικών συστημάτων και των διαφόρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγχρόνως το Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της σύγχρονης επαγγελματικής κατάρτισης συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκά προγράμματα (Leonardo da Vinci, Erasmus+) και οργανώνει σεμινάρια ενημέρωσης των σπουδαστών του για τις δυνατότητες και προοπτικές συνέχισης των σπουδών τους στο εξωτερικό.
Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως και το τέλος Σεπτεμβρίου 2014 και οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή αντίστοιχο τίτλο σπουδών επαγγελματικής κατάρτισης, αντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας, τρεις φωτογραφίες, εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας (για τον καθορισμό των διδάκτρων), βεβαίωση ιδιότητας πολύτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας, αποδεικτικό ασφαλιστικού φορέα, εάν πρόκειται για ΑΜΕΑ.. Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί 4 εξάμηνα και 1 επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης ή Μαθητείας. Το πέμπτο εξάμηνο μπορεί να γίνεται και κατά την διάρκεια του τρίτου και τέταρτου εξαμήνου φοίτησης.
Επίσης, τη νέα σχολική χρονιά στο Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου θα λειτουργήσουν κύκλοι σεμιναρίων (κόσμημα, ένδυμα, κεντητική, διακόσμηση) από τον Νοέμβριο 2014, για άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
Για πληροφορίες και εγγραφές: Ρ. Φεραίου 1 & Χείρωνος, στα τηλέφωνα 24210-56446, 24210 – 56389 και στην ιστοσελίδα μας www.diek.gr Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 8.00 π .μ – 4.00 μ.μ .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.