Επίθεση Μπέου κατά πάντων με αφορμή το συντριβάνι της πλατείας Ελευθερίας

Σε 15 ημέρες έτοιμη νέα κατασκευή με κόστος 11.500 ευρώ

Με νέα επίθεση που εξαπέλυσε κατά πολιτικών που είχε στα χέρια του τις τύχες της πόλης, ανθρώπους των γραμμάτων και δημοσιογράφων, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε στο συντριβάνι της Πλατείας Ελευθερίας, λέγοντας ότι θα είναι έτοιμο σε 15 ημέρες και μάλιστα θα έχει και ψάρια μέσα, ενώ οι μειοψηφίες τον κατηγόρησαν για μη σύννομη διαδικασία που είναι η απευθείας ανάθεση που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή.

Μιλώντας για το συνδριβάνι που κατασκευάστηκε το 2004, ο δήμαρχος τόνισε ότι «στο Βόλο υπήρχε ομάδα ανθρώπων που οδήγησε την πόλη σε τέλμα επιλεκτικοί πολιτικοί δημοσιογράφοι κι επιχειρηματίες. Το κόστος του σιντριβανιού ανήλθε στις 200.000 € χωρίς αποχέτευση χωρίς αντλίες νερού και δημιουργήθηκε τετράγωνο σιντριβάνι που είναι παγκόσμια πρωτοτυπία».

Όπως ανέφερε, οι παρεμβάσεις που προχωρά η Δημοτική Αρχή δε θα ξεπερνά τις 11.500 €, ενώ το έργο θα είναι έτοιμο εντός 15 ημερών. «Με ανθρώπους που είχαν σχέση με το μαύρο παρελθόν δε θα διαβουλευτούμε» δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος, εννοώντας την υπόδειξη των μειοψηφιών για διαβούλευση με τους φορείς και ανέφερε ότι «θα συνεργαστούμε με ανθρώπους που θέλουν το καλό της πόλης». Ο δήμαρχος διερωτήθηκε που ήταν τόσα χρόνια ¨και πρόσθεσε ότι «κάποιοι παίρνανε χρήματα και τα δίνανε σε γνωστούς και φίλους και καταστρέψανε την πόλη». Καταλήγοντας τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα συνεργαστεί με όσους θεωρεί ιδιοτελείς.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς εξήγησε ότι οι μειοψηφίες δεν έχουν αντίρρηση με το έργο αλλά με τη διαδικασία που ακολουθείται. «Η διαδικασία που ακολουθείται είναι το πρόβλημα. Εσείς ένα πρωί ξυπνήσατε και πήγατε βάλατε μηχάνημα χωρίς να γνωρίζει τίποτα το Συμβούλιο. Αιρετοί γειτονικού Δήμου βρέθηκαν στα δικαστήρια γιατί κάνανε χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία γήπεδο 5×5 για το καλό του χωριού», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση του δημάρχου και ότι η παράταξη θα καταθέσει ένσταση και για το έργο αυτό.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειψηφίας Μιχ. Μιτζικός διευκρίνισε ότι η διαφωνία του ήταν σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις, ενώ ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδης, διευκρίνισε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανάθεση της μελέτης έγινε μέσα από αδιάβλητη διαγωνιστική διαδικασία.

Ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Θαν. Σταυρίδης απάντησε ότι υπάρχει μελέτη και τεχνική περιγραφή για το έργο του σιντριβανιού, ενώ ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας, ζήτησε από τον δήμαρχο να μην απαξιώνει τους αρχιτέκτονες καθώς όπως είπε «Αυτοί σπουδάσανε κ. Μπέο εσείς όχι». Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Γαργάλα να ανακαλέσει.

Λόγω καιρού δεν έγινε έγκαιρα η αποκατάσταση
Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κατάρρευση τοίχου αντιστήριξης στον Άγιο Λαυρέντιο ο δήμαρχος είπε προς το σώμα ότι ο Δήμος προχώρησε στην ανάθεση της εργασίας, αλλά οι συνεχείς βροχοπτώσεις δεν επέτρεψαν να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις, γιατί υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης και των δύο κατοικιών.

Απευθυνόμενος προς τις μειοψηφίες τόνισε ότι θα μπορούσαν να κάνουν ερωτήσεις όπως ποιος επέτρεψε στους δύο ιδιοκτήτες να φτιάξουν παράνομα σπίτια, λέγοντας ότι είχαν άδεια για 40 τ.μ. και έχτισαν σπίτια άνω των 100 τ.μ. και μάλιστα χωρίς άδεια, κάτι που είχε αποτέλεσμα να υποχωρήσει το χώμα. Κατηγόρησε δε τις μειοψηφίες ότι κάνουν ερωτήσεις εντυπωσιασμού.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου, Ν. Ιωνίας και Δημοτικών Ενοτήτων Δ. Λιβογιάννης ενημέρωσε το σώμα ότι ο Δήμος προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες και ότι μίσθωσε μηχανήματα και θα προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες και παρεμβάσεις παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν υποχρέωση των ιδιοκτητών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.