Επίσκεψη δημοτικής αντιπροσωπείας στην αδελφοποιημένη πόλη του Ροστώβ

Με την ευκαιρία της 265ης επετείου της ίδρυσης της πόλης

Την αδελφοποιημένη πόλη με το Βόλο από το 1955, το Ροστώβ, με την ευκαιρία της 265ης επετείου από την ίδρυση της θα επισκεφθούν από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου οι Αντιδήμαρχοι Βόλου Θαν.Θεοδώρου αρμόδιος σε θέματα Τουρισμού και αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και Παιδείας – Πολιτισμού Γεωργ. Μποντού – Τοκαλή εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή Βόλου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου του Ροστώβ κ.Μιχαήλ Ανατόλεβιτς Τσεγνισίωβ .

Ο κ.Θαν.Θεοδώρου και η Γ.Μποντού – Τοκαλή κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους στο Ροστώβ και παράλληλα με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με ομολόγους τους για να συζητήσουν τουριστικής και πολιτιστικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις ενώ θα επιδιωχθούν και συναντήσεις με τους εκπροσώπους των άλλων αδελφοποιημένων πόλεων.

Η πόλη του Ροστώβ είναι ένα σημαντικό εμπορικό και πολλά υποσχόμενο τουριστικό κέντρο με 1.5 εκ. κατοίκους και με μια αγορά που συνεχώς αναπτύσσεται. Στις εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της ίδρυσης της πόλης του Ροστώβ θα παραβρεθούν αντιπροσωπείες από τις αδελφοποιημένες πόλεις, μεταξύ των οποίων το Ντόρμουντ, τη Γλασκώβη (Σκωτία), το Λεμάν (Γαλλία), την Αττάλεια (Τουρκία) , Πλέβεν (Βουλγαρία), Χρυσοχούς (Κύπρου) που θα υπογράψουν Πρωτόκολλο Συνεργασίας σε θέματα που αφορούν την οικονομία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τον τουρισμό.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πόλεις, το Βόλο και το Ροστώβ, ξεκινούν το 1955 με πρόσκληση Δημάρχου της πόλης του Ροστώβ και προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής των Σοβιέτ κ.Τσιλιμένκο προς τον Γεώργιο Καρτάλη ο οποίος ζήτησε λόγω των μετεμφυλιακών εξελίξεων ειδική άδεια από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τον Γεώργιο Καρτάλη συνοδεύει ο δημοσιογράφος Θανάσης Πώποτας και είναι οι πρώτοι Έλληνες που επισκέπτονται την τότε Σοβιετική Ένωση. Η επίσκεψη απέκτησε πανελλήνιο ενδιαφέρον με ανταποκρίσεις τόσο στον Αθηναϊκό όσο και τον τοπικό Τύπο για την ιστορική 20ημερη επίσκεψη, για την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων σε θέματα οικονομίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Η θέρμη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο πόλεις θα επιβεβαιωθεί με την οικονομική ενίσχυση ένα μήνα αργότερα της πόλης του Ροστώβ προς το Βόλο για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου του 1955 με την αποστολή 20.000 ρουβλίων. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θα ονοματοθετήσει τον παρόχθιο δρόμο του Αναύρου με την πόλη του Ροστώβ.

Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων και της επίσκεψης οι Αντιδήμαρχοι Βόλου Θ.Θεοδώρου και Γ.Μποντού – Τοκαλή θα κοινοποιήσουν τα αποτελέσματα των επαφών που θα έχουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Ροστώβ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.