Επανεμφανίστηκαν στα φανάρια του Βόλου ρακένδυτοι ηλικιωμένοι και παιδιά

Την εμφάνισή τους έκαναν το τελευταίο χρονικό διάστημα, με προσεκτικές όμως κινήσεις, ηλικιωμένοι, πιθανότατα Βούλγαροι αλλά και παιδιά από τη γειτονική χώρα, κινούμενοι στο χώρο των φαναριών και ζητιανεύοντας.
Σύμφωνα με αναφορές αναγνωστών του magnesianews.gr, τις προηγούμενες ημέρες παιδιά από τη Βουλγαρία βρίσκονταν στα φανάρια που είναι τοποθετημένα στη συμβολή των λεωφόρων Αθηνών και Λαρίσης, ενώ μόλις το πρωί της προηγούμενης Πέμπτης, ρακένδυτος ηλικιωμένος ζητούσε χρήματα από οδηγούς στην οδό Αθηνών στο ύψος των σχολών ΟΑΕΔ.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα το μεσημέρι, λίγο πριν την οδό Φιλικής Εταιρείας, συμπολίτισσα οδηγός, κλήθηκε να σταματήσει στο ύψος επίσης των φαναριών από ηλικιωμένο (πιθανόν να είναι το ίδιο άτομο), προκειμένου να του δώσει χρήματα που ζητούσε.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί βάσει των αναφορών, ότι όλοι τους, δεν παραμένουν στο ίδιο σημείο για αρκετή ώρα και φέρονται να κινούνται αλλά και να διαμένουν στην περιοχή παλιών αποθηκών στην οδό Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, δεν έχουν γίνει καταγγελίες όπως παλαιότερα για τη δράση Βούλγαρων και άλλων φτωχών συνανθρώπων, ωστόσο, μένει να διερευνηθεί η περίπτωση, αν τα συγκεκριμένα άτομα που έκαναν την παρουσία τους στο Βόλο, ανήκουν σε ομάδα που ίσως κάποιοι τους εκμεταλλεύονται, αλλά και να τους προσφερθεί τυχόν βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.