Επερώτηση της «Δύναμης Βόλου» για την τουριστική ανάπτυξη

Επερώτηση σχετικά με την προβολή του Δήμου Βόλου για την τουριστική ανάπτυξη, με δεδομένο ότι φέτος η περίοδος ήταν μόλις 1,5 μήνα, με μειωμένες εισπράξεις, υπέβαλε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, η παράταξη «Δύναμη Βόλου».

Όπως αναφέρει, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, Γιώργου Ζαφείρη, στην περιοχή μας τη φετινή θερινή περίοδο καταγράφηκε τουριστική κίνηση για διάστημα μόλις ενάμιση μηνός –από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου– ενώ την υπόλοιπη περίοδο σημειώθηκε μείωση. Σε ό,τι αφορά στις εισπράξεις, ήταν μειωμένες λόγω των προσφορών και των αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων των μονάδων. Επιπροσθέτως, αναφέρει, η προϊσταμένη τουριστικών επενδύσεων, της διεύθυνσης μελετών και επενδύσεων του ΕΟΤ, Πηνελόπη Νομπιλάκη, σε πρόσφατη επίσκεψή της στο Βόλο, ανέφερε πως τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία φέτος επισκέφτηκαν λιγότεροι τουρίστες σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επειδή ο τουρισμός, μετά την αποβιομηχάνιση της περιοχής μας, είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης για το Βόλο και είναι κοινώς παραδεκτό και επιβεβλημένο από τους φορείς του τουρισμού ότι θα πρέπει να γίνουν σοβαρές και συντονισμένες προσπάθειες για την προβολή της περιοχής, την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την προώθηση του αεροδρομίου, για την προσέλκυση περισσότερων πτήσεων από το εξωτερικό, η «Δύναμη Βόλου» ερωτά τον δήμαρχο Βόλου, ποιοι είναι οι βασικοί άξονες των άμεσων δράσεων και ποιες ενέργειες έχει δρομολογήσει η δημοτική Αρχή για την έγκαιρη προβολή του ενιαίου Δήμου Βόλου, ώστε να μην συνεχίσουν να καταγράφονται αρνητικά ποσοστά τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Τέλος, ερωτά αν προτίθεται η δημοτική Αρχή να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων με τον τουρισμό, ώστε μέσα από διαβούλευση για τις δράσεις και μέσα από κοινές και συντονισμένες ενέργειες να υπάρξουν θετικότερα αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.