Ευρεία σύσκεψη θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα για το θέμα του περιφερειακού και το πρόβλημα που παρατηρείται στα Αστέρια Αγριάς, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, μεταξύ της Περιφέρειας, της Τροχαίας, του Δήμου και άλλων φορέων, όπως ανέφερε στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο δήμαρχος Αχ, Μπέος
Απαντώντας ο κ. Μπέος στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτη Πατσιαντά για το θέμα, τόνισε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην προβληματίστηκε, γνωστοποιώντας ότι την άλλη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων Τροχαίας, φορέων και του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας, τονίζοντας ότι ο περιφερειακός και τα κυκλοφοριακά δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου Βόλου αλλά της Περιφέρειας.
«Ο Δήμος θα κάνει κάποιες προτάσεις μετά από διαβουλεύσεις και τη λύση θα τη δώσει η Τροχαία στο μέγιστο που μπορεί», δήλωσε ο δήμαρχος που εκτίμησε ότι η μόνη λύση είναι ίσως μια μονοδρόμηση με είσοδο προς Βόλο των οχημάτων προς τον περιφερειακό και την κυκλοφορία προς Αγριά, όπως γινόταν πριν λειτουργήσει ο περιφερειακός, αλλά ανέφερε ότι η Τροχαία θα εξετάσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν. Ο κ. Πατσιαντάς ανέφερε ότι η σύσκεψη αυτή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και κάλεσε τον δήμαρχο να ασκηθούν πιέσεις για την ολοκλήρωση του περιφερειακού.
Όσον αφορά σε άλλες επερωτήσεις που κατατέθηκαν από τις μειοψηφίες, ο δήμαρχος απάντησε στο θέμα των κυκλικών κόμβων του Μιχ. Μιτζικού λέγοντάς του ότι τον παραπληροφορούν.
Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι στις 29 Αυγούστου 2014 υπεγράφη σύμβαση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή η ανάθεση εκπόνησης μελέτης, έγινε έρευνα αγοράς κι ανατέθηκε προς 9.500 € μελέτη για δύο κυκλικούς κόμβους, στηλιτεύοντας παράλληλα τον αριθμό των ενστάσεων που έχει καταθέσει η μείζονα μειοψηφία.
«Το γεγονός ότι στη θητεία Βούλγαρη και Σκοτινιώτη δεν γίνονταν τόσες ενστάσεις, σημαίνει ότι οι διαδικασίες νομιμότητας τηρούνταν γι’ αυτό και οι ενστάσεις ήταν λιγότερες. Εμείς και στις προηγούμενες θητείες, όταν διαπιστώναμε ότι παραβιάζεται η νομιμότητα του Συμβουλίου κάναμε ενστάσεις. Εσείς να αναρωτηθείτε γιατί μέσα σε οκτώ μήνες ο αριθμός των ενστάσεων είναι τόσο μεγάλος κ. δήμαρχε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
Απαντώντας ο δήμαρχος δήλωσε ότι σκοπός των ενστάσεων είναι να εμποδιστεί το έργο της Δημοτικής Αρχής.































