Ε.Σ.Β. : Χάθηκαν οι δύο καλύτερες ημέρες της χρονιάς

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Απώλειες περίπου 2-3 εκ. ευρώ από το τζίρο της τοπικής αγοράς…

Χαμένη κατά 2 έως 3 εκ. ευρώ στο τζίρο που αναμένονταν κανονικά να γίνει παραμονή Πρωτοχρονιάς κατά κύριο λόγο για τα εμπορικά καταστήματα και τα ξενοδοχεία, όπως και ανήμερα Πρωτοχρονιάς για τα κέντρα εστίασης και διασκέδασης , είναι η Μαγνησία. Αιτία, η κακοκαιρία που «χτύπησε» το νομό, αλλά κυρίως η μη έγκαιρη προετοιμασία και αντιμετώπιση από την δημοτική αρχή, για τον αποχιονισμό και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κ. Τσέλιου, χάθηκαν δύο απ΄ τις καλύτερες ημέρες όλου του χρόνου, όταν μέσα στην Ερμού, το χιόνι ήταν στους 40 πόντους και οι καταναλωτές κλείστηκαν στα σπίτια τους… Παράλληλα, για καταστροφή των επαγγελματιών, λόγω ακριβώς της ίδιας κατάστασης, αλλά και αδιαλλαξίας της δημοτικής αρχής «που δεν επιτρέπει την ελεύθερη στάθμευση με το κλείσιμο των καταστημάτων, ώστε να δουλέψουν τα κέντρα εστίασης», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Εστίασης κ. Γ. Γρηγορίου.

Ε.Σ.Β. : Χάθηκαν οι δύο
καλύτερες ημέρες της χρονιάς

«Χάσαμε δύο από τις δέκα καλύτερες ημέρες της αγοράς ετησίως» υποστήριξε με αφορμή το κύμα κακοκαιρίας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κ. Τσέλιος. Όπως δήλωσε στο «Ράδιο-Ένα 102,5», χάθηκαν οι δύο ίσως καλύτερες ημέρες του χρόνου. Ο κόσμος έτρεξε στα σούπερ μάρκετ και όχι στα εμπορικά (που στην πλειοψηφία τους λόγω του καιρού δεν κατάφεραν να ανοίξουν), ενώ λόγω της χιονόπτωσης αναβλήθηκαν πολλά ρεβεγιόν, οι συμπολίτες κλείστηκαν στα σπίτια τους… Οι μέρες δυστυχώς δε γυρίζουν πίσω… Έχω υπολογίσει σε σύνολο, γενικά για τη Μαγνησία, ότι ο τζίρος που χάθηκε, πρέπει να είναι πάνω από 2 εκ. με 3 εκ. ευρώ».
Ο κ. Τσέλιος, δε θέλησε ωστόσο να επιρρίψει ευθύνες, ευθέως στη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι , «αυτή την στιγμή δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες στη δημοτική αρχή. Υπήρχε 40 εκ. χιόνι στην Ερμού, ενώ μπροστά στα καταστήματα το χιόνι έφθανε και τα 60 εκατοστά. Τέτοια κακοκαιρία δε θυμάμαι την Πρωτοχρονιά να έχει παρουσιαστεί στην περιοχή μας». Σημείωσε τέλος, ότι «την ημέρα της κακοκαιρίας πρέπει να άνοιξαν (γύρω στις 12 το μεσημέρι) περίπου το 10% των καταστημάτων (μαζί με τις αλυσίδες) και έκλεισαν περίπου στις 2 το μεσημέρι».
Σημειώνεται ότι κλειστή έμεινε χθες η αγορά, ως ανταποδοτική αργία για μία από τις Κυριακές που ήταν ανοικτά, ενώ κανονική είναι σήμερα η λειτουργία των καταστημάτων.

Απώλειες σε κρατήσεις απ΄ την κακοκαιρία

Περίπου 2.500 οι επισκέψεις που ήρθαν τελικά στη Μαγνησία

Απώλειες… τουλάχιστον 1.000 επισκεπτών, μετρά η Μαγνησία στο τομέα του τουρισμού για την Πρωτοχρονιά, σε σχέση με τα αναμενόμενα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Κ. Λεβέντη . Ωστόσο ο κ. Λεβέντης, είπε ότι υπολογίζει στο 10-15% τις ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της Μαγνησίας, λόγω της κακοκαιρίας, όμως σε αυτές, θα πρέπει να προστεθούν οι απώλειες για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς που προηγήθηκαν της κακοκαιρίας. Όπως σημείωσε παράλληλα ο κ. Λεβέντης, σημαντικό ρόλο εξαρχής, έπαιξε και η προκήρυξη των εκλογών.
Ο κ. Λεβέντης, απηύθυνε ένα «μεγάλο ευχαριστώ στους χειριστές των μηχανημάτων». Όπως τόνισε, «είναι μεγάλη επιτυχία που το Χιονοδρομικό θα ανοίξει, αλλά και το γεγονός ότι κρατήθηκε ανοικτό το κύκλωμα του Πηλίου. Κάτι αντίστοιχο δεν μπόρεσε να γίνει στην εθνική όπως στο Μαρτίνο, γεγονός που ταλαιπώρησε πολύ κόσμο που θα έρχονταν στο Πήλιο. Επίσης, κάτι αντίστοιχο δεν έγινε και στην ΠΑΘΕ από την Β. Ελλάδα. Αν όλα πήγαιναν καλά θα είχαμε πάνω από 3.500 άτομα τόσο στο Πολεοδομικό Συγκρότημα όσο και στο Πήλιο. Τελικά ήρθαν 2.500 άτομα ενώ στην Πορταριά είχαμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των επισκεπτών».

«Απαράδεκτη η κατάσταση, απόλυτη καταστροφή»

Όπως διαπιστώνει ο Πρόεδρος των κέντρων εστίασης

Μεγάλη ήταν η πτώση του τζίρου στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, εξαιτίας μη αποχιονισμού των κάθετων στην Ιάσονος και τη Δημητριάδος δρόμων, την κακή εικόνα της παραλίας και των παραβάσεων και απομακρύνσεων σταθμευμένων αυτοκινήτων με γερανό, μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.
Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5», επέρριψε ευθύνες τόσο στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όσο και στη Δημοτική Αρχή, ενώ προέβλεψε ότι, επειδή τα καταστήματα στο 10ήμερο των γιορτών δεν μπόρεσαν να βγάλουν ούτε τα έξοδά τους, θα κλείσουν αρκετά στο επόμενο διάστημα. Ο κ. Γρηγορίου επισήμανε ότι τα προβλήματα από τη χιονόπτωση φάνηκαν όχι μόνο στους Βολιώτες, αλλά και στους επισκέπτες, που απογοητεύτηκαν από την εικόνα της πόλης. Χαρακτήρισε δε απαράδεκτη την εικόνα της παραλίας του Βόλου, που είναι αρμοδιότητα του ΟΛΒ και ανέφερε ότι εκτός του ότι ήταν αδιάβατη, λόγω του χιονιού, την περίοδο αυτή παρέμεινε εγκαταλειμμένη, αστόλιστη και σκοτεινή, τη στιγμή που οι επαγγελματίες πληρώνουν τόσα χρήματα στον Οργανισμό Λιμένος, για τη χρήση του χώρου τραπεζοκαθισμάτων. Ακόμη τόνισε ότι από τη χιονόπτωση στα καταστήματα της παραλίας έπεσες οι τέντες των μισών καταστημάτων. Ο κ. Γρηγορίου τόνισε ότι ζητήθηκε μείωση των τελών για τα καταστήματα, κάτι που ο ΟΛΒ δεν δέχεται και κατήγγειλε ότι «τους ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα να πάρουν», προαναγγέλλοντας σύγκρουση.

Ακαθάριστοι οι παράδρομοι
Ο κ. Γρηγορίου αναφέρθηκε και στο κέντρο του Βόλου, λέγοντας ότι ήταν ακαθάριστοι όλοι οι παράδρομοι, δεν μπορούσε να γίνει εφοδιασμός των καταστημάτων και η Τροχαία βεβαίωνε παραβάσεις, ζητώντας την απομάκρυνση των οχημάτων γιατί επρόκειτο να απομακρυνθούν με γερανό. «Ήρθαν επισκέπτες και έφυγαν χωρίς πινακίδες. Ας καθάριζαν πρώτα για να μην υπήρχαν προβλήματα και στη συνέχεια ας βεβαίωναν παραβάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος των καταστηματαρχών. Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών υπογράμμισε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έφεραν πτώση του τζίρου και ο Δήμος ακόμη δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να επιτρέπεται η στάθμευση όταν κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα. Τόνισε δε την ανάγκη για επιείκεια των υπηρεσιών προς τους επαγγελματίες σε περίοδο κρίσης και σημείωσε ότι «κάτι τέτοιο δεν έγινε όταν η Τροχαία μοίραζε παραβάσεις μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

«Απόλυτη καταστροφή»
Ο κ. Γρηγορίου χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή, που είχε αποτέλεσμα να μην κατέβει ο κόσμος στα καταστήματα, απόλυτη καταστροφή για τους επαγγελματίες, που «όχι μόνο δεν μπόρεσαν να βγάλουν τα έξοδα, αλλά μπήκαν μέσα 3000%», όπως ανέφερε. Λόγω κακοκαιρίας και κλειστών δρόμων δεν πήγε ο κόσμος στα καταστήματα. Γι’ αυτό πρέπει να γίνουν μειώσεις, δεν βγαίνουν τα ενοίκια και τα έξοδα στην παραλία. Μάλιστα προέβλεψε ότι αρκετά θα είναι τα καταστήματα που πρόκειται για κλείσουν το επόμενο διάστημα. Τέλος, ανέφερε ότι θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση αυτή και ότι οι επαγγελματίες θα συγκρουστούν με τη Δημοτική Αρχή για να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.