Η καινοτόμος επιχειρηματικότητα μονόδρομος για την ανάπτυξης της οικονομίας

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Π.Θ. κ. Παντελής Σκάγιαννης (αριστερά) και ο υπεύθυνος Εκπαίδευσης της ΜΟΚΕ κ. Γιώργος Σταμπουλής.
Επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της Μονάδας Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.κ. Σκάγιαννης και Σταμπουλής

Το γεγονός ότι η στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας αποτελεί μονόδρομο προκειμένου η χώρα να βγει από το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει και να αντικρίσουν οι Έλληνες πάλι με αισιοδοξία το μέλλον, επισήμαναν σε πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή διημερίδα που διοργανώνεται αύριο και μεθαύριο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Π.Θ. κ. Παντελής Σκάγιαννης και ο υπεύθυνος Εκπαίδευσης της ΜΟΚΕ κ. Γιώργος Σταμπουλής. Όπως επισήμαναν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω της ΜΟΚΕ έχει να παίξει έναν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος προκειμένου να αρχίσουν να αρχίσουν να αναπτύσσονται νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις. Ήδη στο έργο της η ΜΟΚΕ, από τη σύστασή το 2009, έχει να επιδείξει πλήθος δράσεων που να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή στην ενίσχυση των και ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των φοιτητών προκειμένου να ιδρύσουν ή και να εργαστούν σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν στην καρδιά του επιχειρηματικού τους μοντέλου την έννοια της καινοτομίας είτε πρόκειται για εταιρίες τεχνολογίας ή ακόμη και επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Η σύμπραξη με τον ΣΕΒ

Η σύμπραξη της ΜΟΚΕ με τον ΣΕΒ μέσω του προγράμματος “Μαζί στην εκκίνηση” το οποίο ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό είχε σαν στόχο την καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας μεταξύ της πανεπιστημιακής και της επιχειρηματικής κοινότητας, προκειμένου να υποστηριχθούν οι ερευνητές, οι φοιτητές και οι νέοι απόφοιτοι στη διαδικασία δοκιμής και επιβεβαίωσης μιας επιχειρηματικής ιδέας πριν την λήψη απόφασης για τη δημιουργία επιχείρησης. Μέσα από εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με την έννοια του επιχειρηματικού κινδύνου την αξιολόγηση της εφικτότητας μιας επιχειρηματικής πρότασης και άλλα στοιχεία που αφορούν στην διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης επιχειρηματικής πρότασης, προέκυψαν δύο νέες επιχειρήσεις (από το σύνολο 32 ομάδων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα) οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής φυσικών βιολογικών προϊόντων καθαρισμού και καλλωπισμού (Φιλώ ΚοινΣΕπ) και στην ψηφιακή τεχνολογία και ψυχαγωγία με μια πλατφόρμα προώθησης νέους μουσικών (NOODIO).

Διημερίδα για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τον καθορισμό των νέων κατευθύνσεων που θα πρέπει να ακολουθήσει η πολιτεία σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς που είναι η κυβέρνηση, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σύνδεσμοι επιχειρηματιών και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, διοργανώνεται διημερίδα προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σχέδιο δράσης για τη στήριξη της νέας καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου του ΣΕΣ, με τη συμμετοχή ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί επισταμένως με το αντικείμενο. Στη διημερίδα μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Θωμάς Μαλούτας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.