Η Περιφέρεια αδιαφορεί για τις Νέες Παγασές

Τονίζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου

Για αδιαφορία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για τα οξυμένα προβλήματα της συνοικίας Ν. Παγασών, ιδίως σε σχέση με την εθνική οδό, που είναι αρμοδιότητά της, έκανε λόγο, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κώστας Βιδανόπουλος.
Όπως ανέφερε, αν και από το 2007 έγιναν πολλά υπομνήματα με φακέλους και φωτογραφίες προς την Περιφέρεια, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και «είμαστε ακόμη στο θα…», όπως ανέφερε.
Σύμφωνα με τον Κ. Βιδανόπουλο, από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι οι κολώνες του αρχαίου υδραγωγείου και ο Σύλλογος ζητά τη μετακίνηση του δεξιού πεσού, στο ρεύμα κυκλοφορίας του δρόμου προς Βόλο. Η απόφαση της υπουργού πολιτισμού το 1992 ήταν να μεταφερθεί ο ένας πεσός, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε από την τότε Νομαρχία, τόνισε. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει τεχνική δυνατότητα μεταφοράς, αλλά όλοι τοπικά έχουν επιδείξει αδιαφορία.

Επικίνδυνη γέφυρα
Άλλο ένα πρόβλημα, είναι η διέλευση στη γέφυρα στο ύψος του Προφήτη Ηλία. Καθημερινά περνάει κόσμος με ποδήλατα ή πεζοί, δεν υπάρχει πεζοδρόμιο και όταν περνούν λεωφορεία ή τριαξονικά φορτηγά οι πεζοί κινδυνεύουν από τον αέρα να πέσουν κάτω από τη γέφυρα, ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Επίσης κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει για το πρόβλημα που υπάρχει σε στροφή 152 (πριν τη γέφυρα του Πρ. Ηλία, δίπλα από ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων), όπου υπάρχει η οδός Δημητρίου Μακρή. «Το χειμώνα οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση να πάνε στα σπίτια τους, διότι περνάει το Αλυγαρόρεμα, με αποτέλεσμα να διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία ή σε σπίτια συγγενών!», τόνισε.
Σε τρεις δρόμους Παλατίου, Αρχ. Θεάτρου 170 και η στροφή 152 Α που έχουν έξοδο στην εθνική οδό για Αθήνα, οι άνθρωποι που μένουν εκεί, ο Κ. Βιδανόπουλος ανέφερε ότι είναι αποκλεισμένοι και δεν μπορούν να βγουν στην εθνική οδό.
«Ραντεβού χωρίς αποτέλεσμα»
Στην τελευταία συνάντηση που είχε γίνει με τον κ. Καλτσογιάννη τον Ιούνιο 2013 και υποβάλαμε ολόκληρο φάκελο, λάβαμε διαβεβαιώσεις έγινε επί τόπου επίσκεψη, αλλά αντικαταστάθηκε από αντιπεριφερειάρχης, τόνισε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου.
Στο τέλος Μαΐου, ανέφερε, είχαμε κανονίσει συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη κα Κολυνδρίνη, αλλά κάτι της έτυχε και απουσίαζε. Μας υποδέχτηκε ο διευθυντής τεχνικής υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Κίτσιος. Υποβάλαμε ξανά τον φάκελο, γιατί μας είπαν ότι δεν υπήρχε και η απάντηση ήταν ότι είναι σοβαρά τα προβλήματα και θα γίνει επιτόπια επίσκεψη για να αποφασίσουμε τι θα γίνει. «Πέρασαν δύο μήνες και δεν έγινε το παραμικρό. Οι άνθρωποι ήταν σα να μην έβλεπαν και να μην άκουγαν τίποτα», σχολίασε ο Κ. Βιδανόπουλος.
Όπως ανέφερε, αντί να αναπτύξουμε την περιοχή ως θέρετρο που θα φέρει τουρισμό στο Βόλο, την έχουμε καταστρέψει, για τον αιγιαλό η Κτηματική Υπηρεσία δεν ενδιαφέρεται. Οι Ν. Παγασές είναι η είσοδος και έξοδος της πόλης και είναι η πιο αδικημένη συνοικία από τις 12 που διαθέτει ο Βόλος, εκτίμησε.
Όσον αφορά στη νέα Δημοτική Αρχή ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο και τόνισε ότι ο Σύλλογος θα είναι κοντά του ως γνωμοδοτικό όργανο προς όφελος της συνοικίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.