Η τελευταία φετινή διάλεξη απ΄την Εταιρεία Αστρονομίας

Την Κυριακή 7 Ιουνίου, για τη θεωρεία της Σχετικότητας

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, συμμετέχοντας στο φετινό «Διεθνές Έτος Φωτός» που θεσπίστηκε από την UNESCO”, οργανώνει την Κυριακή, 7η Ιουνίου 2015 και ώρα 8 μ.μ. στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού) την τελευταία φετινή αστρονομική διάλεξη, με ομιλητή τον Δρ. Θεοφάνη Γραμμένο, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα: 100 χρόνια Γενική Θεωρία της Σχετικότητας: Η Γεωμετροποίηση της Βαρύτητας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το 2015 συμπληρώνεται ένας αιώνας από τότε που ο Άλμπερτ Αϊνστάιν παρουσίασε για πρώτη φορά στην επιστημονική κοινότητα της εποχής του το σπουδαιότερο επίτευγμά του, τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας. Η κεντρική ιδέα της θεωρίας, ότι η βαρύτητα δεν είναι συνηθισμένη δύναμη, αλλά ιδιότητα της γεωμετρίας του χωρο-χρόνου, μετέβαλε ριζοσπαστικά την κλασική, Νευτώνεια, θεώρηση της δομής και εξέλιξης του Σύμπαντος καθιστώντας τη θεωρία του Αϊνστάιν έναν από τους δύο πυλώνες της σύγχρονης Φυσικής, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Ο Δρ. Θεοφάνης Γραμμένος σπούδασε Θεωρητική Φυσική, Μαθηματικά, και Φιλοσοφία στη Γερμανία, τις Η.Π.Α. και την Ελλάδα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εντάσσονται στις περιοχές της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας, της Κλασικής Θεωρίας Πεδίου, της Διαφορικής Γεωμετρίας και Τοπολογίας, και της Θεωρητικής Αστροφυσικής. Είναι μέλος Δ.Ε.Π. (Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.