Ικανοποιημένο το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας απ΄τις εκλογές

«Το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι σίγουρα κερδισμένο από το εκλογικό αποτέλεσμα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, «κατάφερε να αυξήσει τη δύναμη του σε απόλυτο αριθμό ψήφων. Έλαβε 50.979 περισσότερους ψήφους από τον Ιανουάριο 2015, παρότι οι ψηφοφόροι μειώθηκαν κατά 778.000 περίπου. Δηλαδή, πέτυχε αύξηση ψηφοφόρων κατά 17,62% και ποσοστών κατά 34,19% (από 4,86% του Ιαν. σε 6,28% του Σεπ.). Σημειώνεται ότι, όλα τα άλλα κόμματα απώλεσαν σημαντικό μέρος της εκλογικής τους δύναμης. Έτσι λοιπόν, το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα, παρά τις συνθήκες ακραίας πόλωσης που επικράτησαν την εβδομάδα πριν τις εκλογές, κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό.

Όπως τονίζεται, “είναι σαφές ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με την ετυμηγορία τους έχουν καθορίσει τη διάταξη και το ρόλο των πολιτικών δυνάμεων. Η ετυμηγορία τους είναι σεβαστή. Το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη σε μια κρίσιμη, δύσκολη και πολωτική εκλογική αναμέτρηση, που κάποιοι σκηνοθέτησαν ως παρτίδα για δύο, όχι μόνο άντεξε αλλά σημείωσε και σημαντική άνοδο.

Εμείς ευχαριστούμε τους πολίτες της Μαγνησίας που εμπιστεύτηκαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης αυξάνοντας το ποσοστό μας κατά μία ποσοστιαία μονάδα (από 3,76% του Ιαν. σε 4,79% του Σεπ.). Αυτό οφείλεται στη συσπείρωση των δυνάμεών μας γιατί οι πολίτες επιβράβευσαν το μήνυμα ενότητας, συνεννόησης, συνεργασίας και ελπίδας που πρεσβεύουμε καθώς και την απήχηση του πολιτικού μας λόγου.
Τα ποσοστά μας, τοπικά, δεν αυξήθηκαν στον επιθυμητό βαθμό, γιατί η Μαγνησία και ιδιαίτερα ο Βόλος ως αστικό κέντρο και ως εργατούπολη βιώνει πιο έντονα την οικονομική και κοινωνική κρίση με αύξηση της ανεργίας, μείωση της απασχόλησης, κλείσιμο βιομηχανιών, βιοτεχνιών και μικρών επιχειρήσεων με επακόλουθο την φτωχοποίηση των εργαζόμενων και την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, παρότι τα φαινόμενα αυτά αυξήθηκαν κατακόρυφα από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην οκτάμηνη διακυβέρνηση που προηγήθηκε των εκλογών.

Τώρα, την επόμενη μέρα, έχει έλθει η στιγμή της αλήθειας για τους κυβερνητικούς συνεταίρους Τσίπρα-Καμμένο. ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥΣ! Να εφαρμόσουν τις δημοσιονομικές και μεταρρυθμιστικές προβλέψεις του μνημονίου, που αυτοί πρότειναν στους εταίρους και αυτοί με τις υπογραφές τους, κατέχουν πλέον την ιδιοκτησία του (ownership). Το θέμα είναι, αν και για πόσο μπορούν! Η ζωή θα δείξει…!
Η έντονη κριτική που θα ασκήσουμε θα έχει ήθος και σεβασμό προς όλους τους αντιπάλους μας, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, δίχως τυφλούς φανατισμούς. Αντιπολίτευση αλήθειας, με το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα και στο αύριο, που υπερασπίζεται ταυτόχρονα και τη διαχρονική προσφορά της παράταξής μας στον τόπο.
Η νέα αρχή που κάναμε με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών δημιουργεί μια νέα δυναμική για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας (PES). Και θα έχει συνέχεια”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.