Κάλεσμα για τη συγκέντρωση στήριξης στο «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Το Σάββατο 4 Απριλίου στις 7:30μμ στην πλατεία Πανεπιστημίου

Κάλεσμα απευθύνει το «Ξεκίνημα- Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση» για τη συγκέντρωση στήριξης στο «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» που θα βρεθεί το Σάββατο 4 Απριλίου στις 7:30μμ στην πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «πέντε πολύ σημαντικοί εργατικοί αγώνες του καιρού μας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δηλώσουν πως «Οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες».

Τα σωματεία της ΒΙΟΜΕ, των τσιμέντων Χαλκίδας, η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες Θες/κης και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, συνδιοργανώνουν Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Απρίλίου από τη Θεσσαλονίκη, θα περάσει το Σάββατο 4 Απριλίου από τη Λάρισα και τον Βόλο, την Κυριακή 5 Απριλίου από Λειβαδιά, Χαλκίδα και θα καταλήξει το βράδυ στην Αθήνα, όπου την επομένη Δευτέρα 6 Απριλίου, θα κατευθυνθεί με διαδήλωση από τα Προπύλαια στο Υπουργείο Εργασίας.

Στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 19:30 στην πλατεία Πανεπιστημίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία με κατάληξη την ΕΡΑ Βόλου. Όπως σημειώνεται στην κοινή αφίσα των αγώνων «Με αδιαμεσολάβητο αγώνα διαρκείας, αυτοδιαχείριση, άμεση δημοκρατία, σωματεία βάσης, ταξική ενότητα & αλληλεγγύη, όλοι μαζί μπορούμε μέχρι την τελική νίκη».
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε για να σταματήσει τις απολύσεις, τις περικοπές, τις αντεργατικές πολιτικές και, παράλληλα, με δεσμεύσεις να επαναπροσλάβει τους απολυμένους των μνημονίων (ΕΡΤ, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες) αλλά και να εκπληρώσει αιτήματα και διεκδικήσεις από μια σειρά εργατικούς και άλλους αγώνες (ΒΙΟΜΕ, Σκουριές κλπ).

Το εργατικό κίνημα και η κοινωνία γενικότερα έχουν την ευκαιρία και πρέπει να βγουν και πάλι στο προσκήνιο απαιτώντας να γίνουν πράξη οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Ήδη η κινητοποίηση 19 σωματείων μουσικών από όλη την Ελλάδα μέσα από την κινητοποίησή τους κατάφεραν να αποσπάσουν από την κυβέρνηση μια πρώτη νίκη η οποία θα έχει και μισθολογικό αντίκρισμα(*).

Απαιτούμε να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της ΒΙΟΜΕ και να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε να περάσει και τυπικά το εργοστάσιο στα χέρια των εργαζομένων.
Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει άμεσα το εργοστάσιο τσιμέντων στη Χαλκίδα.
Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση τις επεξεργασμένες προτάσεις των εργαζομένων που λειτουργούν με αυτοδιαχείριση εδώ και περίπου 2 χρόνια και όχι με το προηγούμενο καθεστώς.
Να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι του δημοσίου (καθαρίστριες, ΕΡΤ, σχολικοί φύλακες κλπ) και να ανακληθούν όλες οι διαθεσιμότητες που προκλήθηκαν λόγω του μνημονίου».

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας στηρίζει επίσης με ανακοίνωσή της, «το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης που συνδιοργανώνουν τα σωματεία της ΒΙΟΜΕ και τσιμέντων Χαλκίδας, η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών και οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες που θα πραγματοποιηθεί στις 3- 6 Απριλίου και θα βρεθεί στο Βόλο το Σάββατο 4 Απριλίου.
Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα για την ικανοποίηση των εργατικών αιτημάτων και τον αγώνα για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης, που έχει εξωθήσει εκατομμύρια κόσμου στην ανεργία και τη φτώχεια. Η κρίση του συστήματος και οι πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης είναι υπεύθυνες για την επανεμφάνιση και την άνοδο της φασιστικής απειλής. Οι φασίστες ιστορικά ήταν και είναι οι πληρωμένοι μπράβοι των μεγαλοκαπιταλιστών. Όσο κι αν προσπαθούν να εμφανίζονται ως υπερασπιστές του απλού λαού, είναι απόντες αλλά και απέναντι από κάθε εργατικό αγώνα, κάθε απεργία, κάθε προσπάθεια λαϊκών διεκδικήσεων.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δίκαιους εργατικούς αγώνες. Παλεύουμε για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και φτωχοποίησης τις οποίες προωθούν και απαιτούν οι ΕΕ, η ΕκΤ και το ΔΝΤ. Όλες και όλοι το στη συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 4 Απρίλη στις 7:30μμ στην πλατεία Πανεπιστημίου».

Στήριξη και από τη «Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου»

«Στηρίζουμε το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα, για να κάνουμε πράξη τη δυνατότητα να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου».
Όπως αναφέρεται, «συμμετέχουμε και καλούμε το Σάββατο 4/4, 7.30μμ , στη διαδήλωση από πλ. Πανεπιστημίου μέχρι ΕΡΑ Βόλου.
Οι αγώνες των εργαζομένων στην ΒΙΟ.ΜΕ., στην Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, των πληττόμενων εργαζόμενων στα τσιμέντα Χαλκίδος, των αγωνιζόμενων καθαριστριών στο Υπουργείο Οικονομικών, των σχολικών φυλάκων της Θεσσαλονίκης, αφορούν το σύνολο της εργατικής τάξης και της καταπιεζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Σπιθαμή υποχώρησης στα δίκαια αιτήματά σας, σπιθαμή υποχώρησης στην ανάγκη για ζωή όλης της εργατικής τάξης, εργαζόμενων, ανέργων, συνταξιούχων και νεολαίας.
Με πάλη ταξική, πάλη για ζωή ενάντια στο ” μαύρο” που επιβάλλουν κράτος και αφεντικά με φτώχεια και ανεργία, πορευόμαστε μαζί σας σε δρόμους σύγκρουσης με τους εκφραστές των μνημονιακών πολιτικών και του συστήματος τους.
Πορευόμαστε σε δρόμους διεκδίκησης, αυτοδιαχείρισης, ταξικής αλληλεγγύης και δημιουργίας νέων τρόπων οργάνωσης της ζωής μας, της εργασίας μας, των αναγκών και των επιθυμιών μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.