Κάλεσμα «Μ. Παπαρήγα» για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας καλεί όλους τους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στην συγκέντρωση που διοργανώνουν ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ προς τιμήν του αγώνα και των νεκρών του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του 1973 την Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία πανεπιστημίου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η εξέγερση του Πολυτεχνείου εξελίχτηκε σε μια αποφασιστική, αιματηρή σύγκρουση με τη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία. Ηταν από τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης, της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Είχε προηγηθεί συνειδητή προεργασία, η πολύχρονη αντίσταση, πολλές θυσίες από αγωνιστές που δε δείλιασαν μπροστά σε δυσκολίες και βασανιστήρια. Η δικτατορία, ήταν ένα καθεστώς τρόμου με εξορίες, βασανιστήρια, φυλακές, δολοφονίες. Ομως όλη η 7χρονη αντιδικτατορική πάλη του λαού, ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου απέδειξαν πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο κι αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος. Ο δικός μας Νοέμβρης είναι η συνέχεια του αγώνα ενάντια στα σύγχρονα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν! Η πάλη για τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό πρέπει να είναι στοιχείο της πάλης ενάντια στην πολιτική που διαλύει κάθε δικαίωμα για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Τώρα είναι η ώρα για όσους αγανακτούν, όσους λένε “κάτι πρέπει να γίνει” να κάνουν το βήμα! Να μπουν στον αγώνα! Δεν χωράει άλλη αναμονή!
Μην περιμένουμε “σωτήρες”! Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, όχι από την αλλαγή χαλίφη στην κυβερνητική καρέκλα.
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!
Την 1η Νοέμβρη το ταξικό εργατικό κίνημα έδειξε ότι έχει την δύναμη και την οργάνωση να αντιπαρατεθεί με τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους, με το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποίησε στην Αθήνα στο Σύνταγμα. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά με την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη.
Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες να οργανωθούνε στο Συνδικάτο μας για να αντιμετωπίσουμε από καλύτερη θέση την επίθεση που δεχόμαστε.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΠΛ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.