Κάλεσμα των συνταξιούχων ΙΚΑ στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Κάλεσμα προς τους συνταξιούχους του ΙΚΑ για νέο κύκλο κινητοποιήσεων, με αρχή το συλαλλητήριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, απευθύνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση ο νέο αποτρόπαιος σφαγιασμός των συντάξεων συνεχίστηκε και από το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο της «πρώτης φοράς αριστεράς» κυβέρνηση. «Με την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή των νόμων του δίδυμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη (νόμοι του 2010 – 2012) που κατεβάζουν την κύρια σύνταξη από 486 σε 392,61 €, ενώ με την εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης με βάση την υπογραφή του τρίτου μνημονίου αυξάνονται οι εισφορές για την υγεία, τόσο με αύξηση του ποσοστού επί της Κύριας σύνταξης αλλά και με το χαράτσι στις Επικουρικές, με αποτέλεσμα να περικοπούν 700 εκ. € τον πρώτο χρόνο και 3,3 δις € τα επόμενα τρία χρόνια», τονίζουν.

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν μεγάλοι αγώνες στο συνταξιουχικό κίνημα και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις προετοιμάζουν τα Σωματεία της δύναμης τους και καλούν όλους τους συνταξιούχους να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, το πρώτο αποφασιστικό βήμα για τη συνέχεια των ταξικών, λαϊκών αγώνων είναι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, στην Πλατεία Αριστοτέλους, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα. Οι συνταξιούχοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλεφωνο του Συλλογου 24210-31307 , ενώ η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πούλμαν που θα αναχωρήσει από το Δημαρχειο Βολου, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 14.00.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.