Καθαριότητα: Καλύτερη οργάνωση και δύο ομάδες άμεσης επέμβασης

Επισήμανε ο νέος αντιδήμαρχος Δημήτρης Καντόλας

Με καλύτερη οργάνωση και δύο ομάδες άμεσης επέμβασης, που δεν θα αφήνουν να δημιουργηθεί πρόβλημα, σκοπεύει η νέα Δημοτική Αρχή, να αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα της καθαριότητας σ’ όλη την έκταση του Δήμου Βόλου, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Καντόλας, τόνισε ότι, παρά τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν (και εν αναμονή των δεκάδων συμβασιούχων για την υπηρεσία), θα προσπαθήσει να καθαρίσει την πόλη με το υπάρχον προσωπικό, στο μέγιστο βαθμό.
«Βέβαια, το προσωπικό χρειάζεται, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση ν’ αφήσουμε την πόλη χωρίς να μαζέψουμε τα σκουπίδια. Έχω μιλήσει με το προσωπικό, είπαν ότι όλοι θα βοηθήσουν και πιστεύω ότι θα το κάνουν», δήλωσε ο Δημήτρης Καντόλας.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι η Υπηρεσία θα οργανωθεί καλύτερα και τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που θα προωθήσει ο νέος αντιδήμαρχος, η Υπηρεσία Καθαριότητας θα διαθέτει δύο ομάδες άμεσης επέμβασης, που δεν θα περιμένει να δημιουργηθεί το πρόβλημα.
Όπως ανέφερε, θα δοθεί στη δημοσιότητα ένας αριθμός τηλεφώνου που θα έχουν όλοι οι πολίτες και τα προβλήματα που θα καταγράφονται σε μια φόρμα. «Η φόρμα αυτή δεν θα πετιέται, αλλά θα μετακινείται στις επόμενες ημέρες αν δεν προλαβαίνει η Υπηρεσία να επέμβει, οπότε πολύ σύντομα τα προβλήματα θα λύνονται», δήλωσε.

Σήμερα πρώτη ημέρα, που ο αντιδήμαρχος ανέλαβε τα καθήκοντά του, ήδη ξεκίνησε τη διαδικασία, ώστε να αξιοποιήσει τα διπλώματα που διαθέτει για να μπορεί και ο ίδιος να χειρίζεται μηχανήματα της υπηρεσίας. Όπως ανέφερε, η καθαριότητα υποφέρει από προσωπικό και, αν χρειαστεί να βγει και ο ίδιος στο δρόμο, δεν έχει κανένα πρόβλημα να το κάνει, αλλά αφού λάβει τη σχετικά άδεια που απαιτείται από την Περιφέρεια. Όσον αφορά στην επίβλεψη από το γραφείο, τόνισε ότι θα το αναλάβει η κόρη του, που επίσης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, ώστε ο ίδιος να μπορεί να βγει στο δρόμο.

Τέλος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που διαπίστωσε ότι υπάρχουν στην Υπηρεσία, αναφορικά με τα οχήματα, λέγοντας ότι υπάρχει ένα καινούργιο απορριμματοφόρο που δεν έχει πινακίδες και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει, ενώ ένα δεύτερο έχει ζημιά της τάξης των 100 € και έχει ακινητοποιηθεί. Τόνισε δε ότι θα προσπαθήσει να ξεμπλοκάρει τα προβλήματα, για να βγουν τα δύο οχήματα στους δρόμους και να συμβάλουν στην καθαριότητα της πόλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.