Κατά πλειοψηφία η εναρμόνιση προϋπολογισμού του Δήμου για το 2015

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, η εναρμόνιση του σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2015, με τον πρώην δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη, να ψηφίζει θετικά, αλλά να επιφυλάσσεται για προτάσεις πρόσληψης τεσσάρων συμβούλων στο Δήμο Βόλου.

Το θέμα αφορούσε την εναρμόνιση του σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2015, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ και επισημάνθηκε ότι το ύψος του προϋπολογισμού για τον Δήμο, είναι της τάξης των 93 εκ. €.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απόστολος Νάνος ζήτησε να πληροφορηθεί το ποσό των ανταποδοτικών τελών επί του προϋπολογισμού και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πέγιος τόνισε ότι είναι περίπου 13 εκ. €.

Επίσης τέθηκε θέμα από πού η Δημοτική Αρχή εξοικονόμησε τα χρήματα (120.000 €) για την πρόσληψη συμβούλων και ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι εξοικονομήθηκαν χρήματα από μείωση κονδυλίων του ΔΗΠΕΘΕ και του ΚΕΚΠΑ. Η πρόσληψη των συμβούλων θα γίνει, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο Δήμος, με στόχο την αύξηση των εισροών από Ευρωπαϊκά προγράμματα (θα ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διεκδίκηση κονδυλίων και προγραμμάτων).

Ο Πάνος Σκοτινιώτης ζήτησε να πληροφορηθεί εν θα γίνει προκήρυξη εκ μέρους του Δήμου ή αν θα αναλάβει τη διαδικασία εταιρία και η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι για τις θέσεις συμβούλων θα γίνει προκήρυξη. Ο πρώην δήμαρχος ψήφισε θετικά για την εναρμόνιση και το σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου και τόνισε ότι επιφυλάσσεται για τις τέσσερις προτάσεις για πρόσληψη υπηρεσιών συμβούλων στο Δήμο Βόλου.

Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς χαρακτήρισε μνημονιακό τον προϋπολογισμό και τόνισε ότι η συνεχείς μείωση εσόδων για τους Δήμους μετακυλύει το πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες, που βλέπουν να μειώνονται συνεχώς οι παροχές από τους ΟΤΑ. Καταψήφισε δε τον προϋπολογισμό στο σύνολό του και επισήμανε ότι η παράταξή του θα τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Ο Απ. Νάνος επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός είναι όπως οι προηγούμενοι, εναρμονισμένος πλήρως με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και του οικονομικού παρατηρητηρίου και τόνισε ότι «οι όποιες κορώνες της Δημοτικής Αρχής προεκλογικά, έγιναν μελωδίες στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής». Καταψήφισε τον προϋπολογισμό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να στηρίξει πολιτικές που είναι σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διαδικασία επίδοσης κατασχετήριων εγγράφων εις χείρας τρίτων. Ο Π. Σκοτινιώτης πρότεινε, επειδή τρέχει ρύθμιση να υπάρξει αναμονή, ωστόσο υπηρεσιακοί παράγοντες τόνισαν τον κίνδυνο παραγραφής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.