Κατά της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου η μειοψηφία

Με αφορμή αναίρεση απόφασης για συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες

Κατά της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας στρέφεται η παράταξη «Έμποροι Ενάντια στην Κρίση», με αφορμή απόφαση για συγκέντρωση πρώτων ειδών για τους πρόσφυγες. Όπως αναφέρει η παράταξη, κατέθεσε πρόταση στο Δ.Σ. του Συλλόγου για να πάρει και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου την πρωτοβουλία να καλέσει τα μέλη του να μαζέψουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που διέρχονται ή μένουν έστω και προσωρινά στην περιοχή μας.

Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ του ΕΣΒ την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016. Και θα έπρεπε να αρχίσει να υλοποιείται το αργότερο την Πέμπτη 24/03/2016. «Παρ’ όλα αυτά σε μια νέα συνάντηση (και όχι σε νέο διαδικασία ΔΣ) που καλέστηκε την Πέμπτη 24/03/2016 ο πρόεδρος και η παράταξη του, χωρίς να έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα, αναίρεσαν την υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ», αναφέρει η παράταξη.
Για ακόμα μια φορά, αναφέρεται σε ανακοίνωση, αποδεικνύεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι η Διοίκηση του ΕΣΒ λειτουργεί αντιδημοκρατικά, ενώ ταυτόχρονα πλήττει την αξιοπιστία του ΕΣΒ, που ενώ θα έπρεπε να δείχνει σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε ανάγκη το κοινωνικό του πρόσωπο, τελικά μένει άπραγος με διάφορες προφάσεις.

Η παράταξη “Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση” επιμένει να εφαρμοστεί η απόφαση του ΔΣ, τόσο γιατί υπάρχει αναγκαιότητα μεγάλη ο Εμπορικός Σύλλογος, όπως και άλλοι φορείς αλλά και το σύνολο της κοινωνίας να επιδείξουν ευαισθησία και αλληλεγγύη, όσο και γιατί «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επικρατήσει αυτή η αντιδημοκρατική πρακτική» και καταλήγει ότι αν η Διοίκηση επιμείνει, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καλέσει η παράταξη τον εμπορικό κόσμο για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα στους πρόσφυγες, στις γυναίκες και στα μικρά παιδιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.